Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2018. 17:10h.

Ribó s'arrenglera amb el procés

El Síndic de Greuges proposa “una consulta acordada”

Ribó s'arrenglera amb el procés

Rafael Ribó

El Sindic de Greuges, Rafael Ribó, ha plantejat la possibilitat de celebrar “una consulta acordada” amb el Govern espanyol per resoldre l'actual situació política catalana. Ho ha proposat durant la seva intervenció al Parlament, on aquest dimecres ha presentat un informe sobre “la vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a l’1-O i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució”.

Ribó també ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a “governar amb el màxim diàleg”, i al conjunt dels grups parlamentaris a reconduir el conflicte català “a la serenitat”. “No el duguin a l'estómac, duguin-lo al cap i a la serenitat”, ha reblat el Síndic, alhora que ha afegit que “no és un tema electoralista”.

El Síndic ha negat la “rebel·lió i sedició” en la manifestació del 20 de setembre de 2017 davant el Departament d'Economia i ha afirmat que “l'1-O va haver-hi brutalitat en l'actuació de la policia espanyola i la Guàrdia Civil”. Respecte la situació dels líders independentistes empresonats, Ribó ha demanat el seu alliberament perquè “són presos polítics”. “No hi ha hagut una justícia imparcial”, ha sentenciat el Síndic, alhora que ha subratllat que “a Europa només hi ha parlamentaris empresonats a Turquia i a Espanya”.

Ribó ha denunciat la reacció de l'Estat va ser “desproporcionada” amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i del Codi Penal. “S'han vulnerat drets com la llibertat d'expressió o els drets a reunió i manifestació”, ha conclòs el Síndic de Greuges.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#29 gurguri, barcelona, 08/11/2018 - 10:44

Lo del Sindic de greuges es lo mismo

#28 Kropotkin, Vic, 08/11/2018 - 08:16

¿Como puede un pornocomunista llegar a Sindic de Greuges? Jua, jua,jua,...

#27 Rogeli, Tornabous, 08/11/2018 - 00:09

Alguien tenia alguna duda del corrupto Ribo.

#26 Laughter, L'H-España, 07/11/2018 - 22:19

Me parece que mañana voy a mandarle a la Sindicatura de Greuges, una copia del escrito de conclusiones provisionales del fiscal, donde está bastante bien explicado y resumido lo que ha pasado en Cataluña en los últimos 6 años. Y de paso le diré que deje de decir payasadas en el Parlamento de Cataluña.

#25 Lo timbaler del Bruc, Barcelona, 07/11/2018 - 22:13

¿Peroooo..aún está esta momia chupóptera en el cargo?..Que alguien la lleve al museo egipcio correspondiente..jajajajajja

#25.1 Belén, Barcelona, 08/11/2018 - 07:07

En aquella época no hacían eso, lo que todos estáis pensando, lo que todas estáis pensando. Estoy convencido. No hay jeroglíficos, que reflejen eso. Era muy pudorosos, por lo que dicen los eruditos en estudios egipcios.