Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2011. 08:35h.

Ridao carrega contra Junqueras

L'acusa de manca de "claredat" i li demana "coherència"

Ridao carrega contra Junqueras

Ridao i Junqueras, en una imatge d'arxiu

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, en una entrevista a El Periódico, carrega contra el candidat a presidir el partit, Oriol Junqueras, i lamenta que "li vaig demanar claredat en l'estratègia i no ha aclarit què vol fer, si preservar l'espai d'esquerra nacional o abonar un front patriòtic".

"Al demanar-li generositat per integrar al seu equip algunes persones, em vaig trobar la porta tancada. Si s'hagués produït una renovació total, seria més coherent. Al final, ha pesat més el continuisme que la renovació", critica.

Pel que fa a les generals, assenyala que Junqueras "em va dir que la seva intenció és fer primàries, cosa que em sembla correcte perquè és escrupolosament democràtic i perquè no temo l'escrutini de la militància. Però jo no li havia preguntat pel mètode, sinó per la seva preferència com a candidat. No em va respondre".

Ridao explica que "molt probablement em presentaré a les primàries. Sobretot, per defensar la feina feta a Madrid. Crec que podem aguantar molt dignament el cartell. I si no hi ha primàries, quedaré a disposició de la nova executiva".

"Reconec que la candidatura de Junqueras pot ser majoritària, però no és unitària. Potser és la minoria més organitzada en aquests moments a Esquerra. És una suma d'algunes sensibilitats. Jo volia afegir-hi gent, no restar-ne", admet.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#18 Joan, BCN, 09/07/2011 - 12:07

Doncs si a en Junqueras no li deixen fer el seu equip, hauria de ser valent i marxar. Que trist dirigir un projecte que no és el teu. començar així. S'enganya a ell mateix . Encara és a temps de tirar enrera

#16 pere picas, granollers, 09/07/2011 - 10:04

Amb el Junqueras, en 2 anys ERC passarà a ser extraparlamentaria, temps al temps
quin tio amb mens poca substància, previsible, obvi, i pla

#15 joan, Girona, 08/07/2011 - 19:53

Esquerra nacional = fracàs. Aixó passa a tots aquest grupúscles leninistes que son 4 gats barallats amb ells. Això si son uns il.luminats que pensen que el mon està equivocat i que la veritat és només seva.En quant la feina a Madrid, encara en vénen vàsques en recordar el seu suport a Zapatero

#12 Joan, BCB, 08/07/2011 - 16:57

Junqueras , Puigcercós i Ridao han treballat i compartit projecte. A en Ridao li han fet una mala passada.

#12.1 santsenc, Vila de Sants, 08/07/2011 - 23:41

Objectiu d'ERC. Sang nova, aconseguir pacte nacional per que a Catalunya hi hagi un partit independentista que ens doni força. Si algún dia fes falta pactar amb un partit de dretes per aconseguir la independència endevant. Ridao ni comparteix aquest objectiu ni és sang nova. Potser el Lopez Tena?

#12.2 pere, BCN, 09/07/2011 - 11:31

En Junqueres sí que li han fet una mala passada, ja que no li permeten de treure tota la merda que queda en el partir: Amorós, Anna Simó, i altres que també han intervingut en mal gestionar el partir en els últims 10 anys. Si no s'imposa el Junqueres malament per ERC

#11 Almogàvar, La Sagrera, 08/07/2011 - 14:18

Si us plau, l'ultim que apagui el llum.