Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2009. 15:37h.

Ridao compara la sentència del TC amb la "castració química"

Recorda que un terç del tribunal que ha de decidir sobre l'Estatut està en funcions

Esquerra Republicana ha presentat una proposta per a forçar la renovació del Tribunal Constitucional. La iniciativa d'ERC es produeix davant "l'atzucac" -en expressió del partit- en el que es troba el tribunal. Una tercera part dels seus membres es troben en funcions, en situació de pròrroga del su mandat, a causa del desacord entre PP i PSOE per a la seva renovació. A això cal afegir el traspàs d'un magistrat, Roberto García Calvo; i d'un altre recusat, Pablo Pérez Tremps.

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha destacat aquest matí en roda de premsa "el dèficit de legitimitat d'un TC caducat, ja que fa més
d'un any i mig que no es renova per la manca d'acord entre PP i PSOE" alhora que ha comparat la futura sentència sobre l'Estatut amb una "castració química". ERC ha presentat precisament una proposta no de llei de modificació de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional per tal de retirar-li la potestat de control de la constitucionalitat d'Estatuts com el català, i per a  estimular-ne la renovació.

La proposta de modificació que ha presentat Esquerra contempla, d'una banda, evitar la situació de pròrroga tàcita actual dels seus membres cessant en el moment que finalitza el seu mandat, cosa que suposaria un estímul a la renovació de l'òrgan, així com, d'altra banda, la supressió del deure d'abstenció i la possibilitat de recusar-ne algun magistrat.

Finalment, els republicans proposen retirar al TC la potestat de control de la constitucionalitat d'estatuts de singular naturalesa com el català, que ha estat ja aprovat per les cambres parlamentàries i pel poble de Catalunya a les urnes. En aquest sentit, Ridao ha remarcat que “cap òrgan de l'Estat no pot impulsar unilateralment i per la porta del darrera la modificació de l'Estatut suplantant la legitimitat del poble de Catalunya”.

Els membres del Tribunal Constitucional
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Antonio peiró, Lleida, 27/09/2009 - 13:34

No se puede castrar a nadie, ni quimicamente, ni por medio de cirujia, si este carece de los elementos necesarios para ser castrado.
Estos lo unico que hacen es soflamas vacias, que no se creen ni ellos, para engañar a los ciudadanos

#3 MERY, Villena, 26/09/2009 - 04:07

Es lo suyo. Todo el mundo sabe que la castración química se aplica, legalmente, a los violadores, que para eso está, máxime si la violada es la propia Consti.

#2 Hug, Begur, 25/09/2009 - 17:08

Supos que els temes economics pasaran perque si no hi han comunitats autionomes qu eperderien molt mes que catalunya (exemple el graner de vots d andalusiaper ). Pero no elstemes identitaris catalans. Ningu hems ha de dir que som.

#1 Francesc, Barcelona, 25/09/2009 - 15:49

Que ja està oblidat el cas Millet??? Caram, sí que s'ha fet justícia ràpid...