Publicitat
Política · 25 de Març de 2009. 19:39h.

Ridao considera que ZP "té al·lèrgia al dret a decidir"

"S'han retirat les tropes de Kosovo per por a un possible contagi a Catalunya i Euskadi"

Ridao considera que ZP "té al·lèrgia al dret a decidir"

Joan Ridao

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha apuntat en el debat sobre la cimera europea mantingut aquest dimecres al Congrés que la retirada de les tropes de Kosovo es tracta d'una retirada "ideològica pensada en clau domèstica per por al possible contagi a l'Estat" i creu "respon a l'al·lèrgia de Zapatero al dret a decidir dels pobles". Ridao ha recordat a Zapatero que la independència "no és il·legal i va ser tutelada per les institucions de la UE". Al torn de rèplica, ha aconsellat a Zapatero que "pregunti al senyor Solana com funciona tot plegat, i com va anar el tema de Montenegro, el qual va patrocinar un referèndum democràtic i on es respecta el dret a decidir".

Segons Ridao, la decisió respon també a la "por a un possible contagi a Catalunya i Euskadi". El portaveu d'Esquerra ha assegurat que Zapatero "està més a prop de Putin que de Merkel" i "de Moscú que de Brussel·les o Washington", i ho està "per motius estrictament ideològics o fins i tot pels seus compromisos en matèria energètica". El portaveu d’Esquerra ha reclamat a Zapatero que "aclareixi la influència que han tingut els pactes en matèria energètica portats a terme amb el senyor Medvedev". "Hauria de rectificar, no només amb la retirada de tropes, sinó en el reconeixement de Kovoso com a país", perquè en aquests moments, "encapçala el furgó de cua dels països més jacobins, casposos i autoritaris", com poden ser "Rússia, Eslovàquia o Sèrbia, en lloc d’alinear-se amb l’Europa culta, lliure, federal, civilitzada i democràtica".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 joan, barcelona, 26/03/2009 - 12:31

qui te al lergia a perdre la poltrona sou vosaltres ,que els esteu apoiant al congres aixi que mesny demagogia barata per mantenir la vostra parroquia afortunadament cada dia mes petita

#12 cat is nor spain, sils, 26/03/2009 - 10:16

NO CAPTEM EL DRET DE VIURE, DRET QUE NO ES COMPRA NI ES VEN, POBLE QUE MEREIX SER LLIURE, SI NO L'HI DONEN S'HO PREN Ni dret a decidir ni osties independencia unilateral

#11 Toni, Valls, 26/03/2009 - 09:44

.... per això tu i els d'ERC li salveu el cul. Ridao ets més fals que judes.

#10 Anna, Tarrega, 26/03/2009 - 00:58

l'andalús Montilla, Ridao i Perez Carod són els que tenen al·lèrgia al dret a decidir dels pares, sobre la llengua d\'educació dels seus fills.!!!!

#9 pep, manresa, 25/03/2009 - 23:52

I ara te n'adones, Ridao?
Quan és l'hora de triar govern de la Generalitat no mireu pas qui "té alèrgia al dret a decidir dels pobles",
Ah, i una altra cosa, ara per ara ERC també està més a prop de Moscou que de Brussel.les o Washington