Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2009. 16:09h.

Ridao: "No podem anar més enllà amb Espanya"

"És un desafiament democràtic a l’aparell de l’Estat"

Ridao: "No podem anar més enllà amb Espanya"

Joan Ridao acompanyant a votar Miquel Àngel Estradé, regidor de Les Borges Blanques i diputat d'Esquerra

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha considerat que, amb aquestes consultes, es "traçarà una ralla que ens dirà que fins aquí hem arribat i no podem anar més enllà amb Espanya. Els catalans tenim dret a decidir el nostre futur amb pau i llibertat".

Segons Ridao, "estem fent un test de desafiament democràtic a l’aparell de l’Estat", i ha remarcat que "el dret a decidir és un dret democràtic, no és un principi nacionalista ni independentista, és el principi democràtic per excel·lència. Per tant", ha afegit, "no pot ser que deixar parlar a les urnes sigui bo per algunes coses i per altres coses no ho sigui".

Ridao ha subratllat que "tot i que la consulta no és vinculant", sí que és "rellevant políticament", i és  "un salt endavant, entre altres coses perquè estem en la vigília d’una sentència adversa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, que vindrà a dir que en el marc de la constitució no hi caben les legítimes aspiracions del poble de Catalunya".

"Darrera aquesta iniciativa", ha dit també, "hi ha la societat civil, que és qui ha impulsat aquesta consulta", però també hi són els partits, "especialment Esquerra, que no només s’hi ha implicat sinó que hi ha donat un impuls decidit, a diferència de l’ambigüitat en que s’han expressat els altres partits".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carme, Lleida, 14/12/2009 - 07:21

El que demostra tot això és que CIU i PSC han esgotat la gent i que l'estatutet no serveix ni pel Pujol, ni pel Tribunal Constitucional.

#4 Juan, Barna, 13/12/2009 - 20:05

Es curioso lo del Ridao, pareciendo como parece persona equilibrada e inteligente y pierde el tiempo y su prestigio en decir bobadas cuando habla en entorno nacionalista.

#3 joan, manresa, 13/12/2009 - 19:22

Sr.Ridao,nosaltres no som tontus...Com pot arribar a dir axó,i correamb els talons al cul per aprobar els pressopostus de Espanya,vota amb el PSOE tot lo que sigui perjudicial per ell,no pòsarlo en perill.I are ens ve amb aquesta cançoneta...Apa vinga

#2 Fran, Llinars, 13/12/2009 - 18:47

Ridao,i amb vosaltres si aniriem mes enlla? no hem facis riure.

#1 Pere, Lleida, 13/12/2009 - 18:30

Home, si a la fotografia hi ha el president de la "Diputació" de Lleida (ERC), que cobra més de 100.000 euros l'any. Abans treballava en un bingo de la ciutat... Aquest és el pais que està construint tota aquesta banda de pseudo-analfabents!