Política · 26 de Juliol de 2009. 10:34h.

Ridao: "Probablement hauríem d'haver dit que no"

"No podíem tornar a estigmatitzar ERC com a desencadenant d'un trencament de govern"

Ridao: "Probablement hauríem d'haver dit que no"

Ridao, amb Puigcercós i Llansana, a la seu d'ERC

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, admet que "si haguéssim actuat en clau partidista, pensant que arribant ara a un acord no tindríem un esquer en el pròxim cicle polític en forma de demanda del concert econòmic, probablement hauríem d'haver dit que no. Però hem pensat en interès general de país i això passava per tancar una carpeta que ha hegemonitzat l'agenda política durant anys i ha causat fatiga a l'opinió pública, que volia que això es tanqués. Aquests i altres càlculs són darrere del sí".

En una entrevista a l'Avui, ha assegurat que "nosaltres no hem sucumbit mai a la pressió de la societat civil o institucions econòmiques. Parlo de la gent del carrer. M'he trobat desenes de persones que ens han felicitat per haver pogut tancar la carpeta. I també hi ha un factor benèfic com a partit de govern. El finançament no ha durat dos anys i mig, sinó set. És una croada que comencem amb l'Estatut. Hem sacsejat el debat territorial, ens hem enfrontat als costos d'erosió d'imatge, amb un trencament de govern, un període convuls de la política catalana... I hem posat el llistó tan alt que la feina que ha fet el govern no ha lluït. Ara podem afrontar la recta final de la legislatura presentant obra de govern. Teníem una preocupació molt important i és que no podíem tornar a estigmatitzar ERC com a factor desencadenant d'un trencament de govern. Havíem de ser responsables de poder acabar una legislatura i construir el relat de la nostra aposta estratègica. Això també era a la base d'aquest sí a l'acord".

Per últim, el dirigent d'Esquerra considera que "durant molt anys he pensat que CiU i ERC teníem el mateix aliment espiritual, només que la gent d'ERC havíem menjat més de pressa i havíem fet el rot més fort (perdó per la grolleria). Som un partit d'esquerra reformista i independentista, però si una cosa hem après -també de la lliçó de l'Estatut- és que no regalarem la bandera de la centralitat política a ningú".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Miqui, LFV, 27/07/2009 - 12:17

Heu tancat el finançament per esgotament i pq ja no es podia negociar ni treure res més.Comparant-ho,és el mateix q va passar amb l'Estatut, el va tancar CIU. Potser ERC, us pensaveu que vosaltres haurieu tret el que deia l'Estatut del 30 de setembre?

#16 circ cric, cock, 27/07/2009 - 10:30

doncs heu dit que sí,botiflers

#15 maRC, manlleu, 27/07/2009 - 09:54

Per sort això ja s'acaba, només queda un any. Per desgràcia, per ara, l'alternativa és CIU, o sigui, més del mateix, més submissió i més obediència a l'espanya lladre i extorsionadora.

#14 robert jover, Tremp, 26/07/2009 - 22:07

Ni que m'ho haguessin jurat, mai hauria imaginat que un dia sentiria autentic fastic en sentir les sigles del partit del meu avi, ERC, que jo adorava. Tot per culpa d'aquesta colla de la poltrona que s'han venut el pais.

#13 Ramon, Girona, 26/07/2009 - 19:03

Ara sàcosten les eleccions i tornen a parlar d\'equidistància. No crec que ja enganyin a ningú. Tothom que voti a ERC votarà al tripa. SI ELS VOTEU ES QUEDEN.
Les nómines son les nómines.