Publicitat
Política · 14 de Febrer de 2011. 17:26h.

Ridao recorda a CiU les promeses amb el concert

"On queda l'ambició de la campanya electoral i la reclamació del concert econòmic?"

Ridao recorda a CiU les promeses amb el concert

Joan Ridao, en una imatge d'arxiu

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha assegurat que l'actual Govern està "exhibint molta menys ambició que la que va tenir l'anterior govern, plantejant de manera oberta un problema estructural com el subfinançament", i s'ha preguntat "on queda l'ambició de la campanya electoral i la reclamació i exigència del concert econòmic? està en un calaix esperant la propera campanya electoral per poder exhibir-se com com un autèntic esquer electoral?".

Segons ha apuntat Ridao, Esquerra buscarà la complicitat d'agents socials i econòmics i d'altres partits polítics per consensuar una proposta per tal d'establir un mecanisme periòdic per "fer públiques les balances fiscals" i "preparar el futur model de finançament que introdueixi límits a la solidaritat interterritorial".

El dirigent d'ERC ha reclamat a CiU que "enlloc de culpar l'anterior govern, en exclusiva, de les tensions de tresoreria per les que travessen indiscutiblement les finances de la Generalitat, el que hauria de fer és pedagogia al voltant de la realitat que el deute comptable de la Generalitat són 7.000 milions d'euros, i el dèficit fiscal és el doble".
 
També ha recordat que alguns experts asseguren que "si disposéssim del concert econòmic, no només no tindríem aquestes tensions de tresoreria, sinó que no ens hauríem d'endeutar. I a més a més, tindríem superàvit".

Per últim, ha manifestat que "l'objectiu ha de ser necessariament plantejar aquest model de finançament proper al concert econòmic però explicar també obertament que la nostra contribució a la solidaritat continua sent insostenible i expoliadora".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 marta, Barcelona, 14/02/2011 - 19:09

Sr. Ridao, recorda vosté con al congrès vosyes van votar en contra de la llei de acomiadament objectiu? vostes en el mateix mes de gener l¡han possat en curs amb la seva gent i gent que portava molts anys treballant al partit. Què parla dels altres???

#1 joan, manresa, 14/02/2011 - 18:15

El Casal,18,05 h.-Sr.Ridao,Vosté sap lo que diu..?Vol que li recordem promeses electorals escritas sobre el paper..?Miri L'Emili ens tira sobre la taula el seu ultim programa,vol que li lleguim lo incomplert..?Vol tambe que recordem promeses fetas i escritas d'altres partits.?Qui no te feina el g