Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2009. 17:22h.

Ridao reobre el català al Congrés

Demana el suport dels altres portaveus per a sol·licitar a Bono l'ús de les llengües cooficials

Ridao reobre el català al Congrés

Joan Ridao, en una imatge d'arxiu

El portaveu d'Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha escrit una carta, que ha fet arribar a la resta de portaveus dels grups parlamentaris del Congrés, per a que s'autoritzi l'ús del català a la cambra. Ridao recorda que el 7 de febrer del 2005, el llavors president del Congrés, Manuel Marín, va fixar un criteri provisional per l'ús de les "lenguas cooficiales", que permetia els diputats fer ús de la seva llengua al principi de les seves intervencions, a modus d'introducció, sempre que anessin seguides d'una traducció.

Ridao també recorda que el 27 de febrer del mateix any Marín va retirar aquest criteri i ara s'ha adreçat a la resta de portaveus per a "llamaros la atención sobre la necesidad de replantear el debate pendiente sobre el uso de las lenguas oficiales distintas de la castellana y, en consecuencia, desearía poder tratar con vosotros la necesidad de dirigir al actual Presidente del Congreso de los Diputados, excelentísimo señor José Bono, una solicitud, firmada por los portavoces de los Grupos parlamentarios, en la que se exprese la necesidad que, de forma urgente, recupere el criterio de fecha 7 de febrero de 2005. No me cabe ninguna duda que, con ello, recuperaríamos un escenario de colaboración y visulaización de la voluntad de resolver un déficit difícilmente entendible en una sociedad avanzada como la nuestra".  

Veure carta

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Joan, Lleida, 26/02/2009 - 00:02

I la setmana vinent demanaràs el CAT de les matrícules, l'altra la supressió de peatges i l'altra el català al cinema... Però si des del 2003 que teniu la clau i no heu fotut resssss, home!

#7 Joan, Baix Llobregat, 25/02/2009 - 21:15

Volen que els catalans siguem espanyols...però parlant en castellà. Això no pot ser, perquè Catalunya vol ser espanyola però sense renunciar a la seva llengua ni a la seva identitat. El somni de l´Espanya uniforme i castellana és impossible.

#6 Fran, Llinars, 25/02/2009 - 20:54

PERIKO,entenc el que vols dir,pero no es pot avantposar cap llengua a una altre,agradi o no,el catala es tant llengua espanyola com el castella,ademes de que seria una mostra de normalitzacio,i si es te que fer com a Suissa es fa.Deixeu les pors de banda.

#5 Periko, De aquí, 25/02/2009 - 19:05

L q pasa s q l español también s una lengua catalana. El Congreso representa la sobería d todo l pueblo español, Cataluña incluida y muy bien representada, x cierto, x lo q lo lógico s q s hable n la lengua común. Otra cosa s Senado, Cámara territoria

#4 Fran, Llinars, 25/02/2009 - 18:27

Dono la rao totalment a Ridao en que es pogui parlar catala al congres com a llengua espanyola que es amb igualtat de condicions que el castella i les demes llengues.El centralisme de Madrid te una nova oportunitat de treure raons a els pancatalanistes.