Publicitat
Política · 29 de Juny de 2009. 16:35h.

Ridao repta Mas a reclamar el concert econòmic

"Si creu que el marc estatuari i l’autonomia política ja no donen més de si, benvinguts al club"

Ridao repta Mas a reclamar el concert econòmic

Joan Ridao, durant la roda de premsa d'ERC

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha reptat Artur Mas a reclamar el concert econòmic. "Espero", ha dit Ridao, "que el senyor Mas, que vol obrir una nova porta, un nou camí de cara el futur, estigui d’acord amb nosaltres que més enllà d’aquesta negociació puntual de finançament més enllà del futur de l’Estatut al Tribunal Constitucional, hauríem de poder plantejar un objectiu com és el concert econòmic".

Ridao, en referència a les declaracions "enigmàtiques" d’Artur Mas d’aquest cap de setmana, ha afegit que "si han caigut del cavall com sant Pau i creuen que el marc estatuari i l’autonomia política ja no donen més de si, benvinguts al club" i ha recordat que des d’Esquerra "fa temps que tenim molt clar que hauríem de saltar la paret i anar molt més enllà de l’actual marc constitucional". "De cara al futur hem marcat un objectiu que té com a primera fita la consecució un nou model de finançament com és el concert econòmic", ha dit Ridao.

El secretari general ha lamentat que la setmana passada, en la votació del sostre de despesa dels pressupostos generals de l’any vinent, "que no deixa de ser un escenari que prefigura el debat pressupostari i que preveu una xifra del futur model de finançament de 9.000 milions d’euros’, Convergència i Iniciativa s’abstinguessin i el PSC hi donés suport, perquè era una oportunitat ‘per donar un toc d’atenció al govern espanyol i no va ser possible’ i es va ‘donar una imatge dolenta dels partits catalans".

Pel que fa al nou sistema de finançament, el secretari general ha augurat que "costarà trobar una sortida positiva", perquè com ha dit "estem molt lluny d’arribar a les xifres que nosaltres creiem que són necessàries" i, pel que fa al model, Ridao ha assegurat que el govern espanyol "no té model: ha intentat contentar a totes les comunitats autònomes i ara haurà de fer enginyeria financera per quadrar el model’. ‘Estem lluny d’assolir l’acord i el govern espanyol s’haurà d’esforçar,’ ha dit Ridao, perquè ‘hi ha els recursos necessaris per obtenir un bon finançament". El secretari general ha recomanat a l’executiu espanyol que aprimi l’Estat i alliberi recursos a favor de les comunitats autònomes i que "tiri de dèficit, perquè encara hi ha marge d’endeutament".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Hug, Begur, 30/06/2009 - 09:30

La dura realitat diu que el futur passa per el concert economic, la independencia o l exili per anar a buascar treball

#4 memoria, Sant Cugat del Vallès, 29/06/2009 - 23:12

Ridao mentider, a la negociacio de l'estatut al parlament de Catalunya el tripartit va pactar una proposta de finançament en la que renunciaba al concert economic i esquerra hi va estar d'acord.

#3 joan, barcelona, 29/06/2009 - 17:42

el podria reptar a llepar el cul al psoe i segur que guanyava per golejada.

#2 Santboià, Sant Boi Llobregat, 29/06/2009 - 17:42

A tu Ridau et reptem a veure si arribes al 5000 milions al primer any en l'acord de finançament. Sinó, estem d'acord que en Mas i tu aneu pel concert encara que veien com has tractat la ILP dels Deumil.cat al Parlament no se si creure't.

#1 Indigeta, Cipsel.la, 29/06/2009 - 17:23

I tu, mindundi d'un partit satèl.lit del PSOE, quí et creus que ets per reptar a res a l'Artur Mas?. Espera a veure els resultats de les properes eleccións i possat a la cua per entrar al PSOE.