Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2011. 08:41h.

Ridao tira la tovallola

El secretari general no s'enfontarà a Junqueras per la manca de suport intern

Ridao tira la tovallola

Ridao, en una foto d'arxiu

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha tirat la tovallola i no presentarà una candidatura pròpia al congrés dels republicans de la tardor per plantar cara a l'eurodiputat Oriol Junqueras, segons informa El Periódico. El dirigent, diputat a Madrid, deixa en mans de la nova executiva la seva reelecció com a candidat a les generals.

Després de constatar que el pacte amb aquest és impossible, Ridao opta per fer un pas enrere per evitar una fractura interna que faci rebrotar les lluites caïnites tantes vegades viscudes en el si del partit republicà. L’única incògnita que queda per resoldre és si repetirà com a cap de llista en les pròximes eleccions generals. A ell li agradaria, però la seva intenció és posar-se a disposició de l’executiva que surti del congrés de l’1 d’octubre, sempre que pugui comptar amb un equip de confiança i comparteixi l’estratègia a Madrid dels nous dirigents d’Esquerra.

"Ens inclinem per no plantar batalla per responsabilitat. Molta gent no ho entendria", han assenyalat fonts pròximes a Ridao per justificar la decisió de no impulsar una candidatura pròpia. Després de diverses setmanes temptejant els suports amb què comptava entre les federacions territorials, l’encara número dos republicà ha arribat a la conclusió que disposaria de força suficient per articular una llista amb serioses opcions de competir amb la de Junqueras. "Segur que, en una setmana, reuniríem els avals", han afirmat les mateixes fonts.

No obstant, el sector de Ridao també reconeix que el seu moviment està condicionat pel fet de no tenir assegurat el triomf en el congrés de la tardor. "No ens podríem permetre una relliscada. Si anem a la guerra i aconseguim una victòria pírrica, estaríem igual que fa tres anys", han apuntat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 angel, CARDEDOL, 09/07/2011 - 22:37

ERC que desaparegui, ja!

#10 sulfuro sulfuro, Barcelona, 09/07/2011 - 13:11

Con la salida de Ridao, una de las pocas personas con un buen bagaje intelectual que han `pasado por ERC, este partido sigue escalando hacia el abismo.

#9 valeri torres, bna, 08/07/2011 - 20:24

ERC pendent Ridao, no per rés. Ha estat un zero a l'esquerra. Perdó, ha estat junt amb Puigcercòs i altres els que han portat a ERC al desastre, practicament a desapareixer de la política catalana. Van fer el Trpartit a tota costa; es van unir al el PSOE. Pero el PSOE i Tripartit ha acabat amb ERC.

#8 Mario, Barna, 07/07/2011 - 22:42

Ridao potser és va equivocar fent costat al temerari Puigcercós i no a Carod, però ningú no pot negar que Ridao és , i de molt llarg, el millor orador que te actualment Esquerra.
És hábil, fluid i brillant i si Esquerra també renúncia a Ridao, ja cal que pleguin ara per no fer mes el ridícul

#7 Almogàvar, La Sagrera, 07/07/2011 - 21:26

Que hi fa un xicot com tu en un lloc com aquest?