Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2012. 10:57h.

Rigau acusa el ministre de voler "espanyolitzar els alumnes"

La consellera afirma que el Govern espanyol "no pot subvencionar centres" de Catalunya

Rigau acusa el ministre de voler "espanyolitzar els alumnes"

Irene Rigau, en una foto d'arxiu

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha acusat el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, de voler "espanyolitzar els alumnes de Catalunya" després que el membre del govern espanyol assegurés que "tothom té dret a rebre l'educació en castellà i que aquesta sigui la llengua vehicular a l'escola".

En una entrevista a El món a Rac-1, la consellera ha dit que el ministre "està just a l'altra punta del que voldria jo. Wert creu en un model d'Estat que no admet la nostra realitat". "Desconeixen la nostra realitat i pretenen anul·lar-la", ha afegit.

Sobre la informació que publica El Mundo, Rigau ha expressat que "el Govern espanyol no ho pot fer això de subvencionar centres. Però com que els marcs legals canvien tan ràpid, poden canviar la llei i ja està. Això de crear centres propis o finançar-ne altres no s'adequa a cap normativa. Qui autoritza els centres és la Generalitat i autoritza els que s'adeqüen a la normativa".

En aquest sentit, la titular d'Ensenyament ha expressat que "pensen amb tothom menys amb els alumnes. Busquen la política de la confrontació. El castellà té una bona cura a les escoles de Catalunya".

"Hi ha molt poca demanda -ha continuat- de famílies que volen l'educació amb el castellà com a llengua vehicular. Què faran? Posaran tots els alumnes en una sola escola? Els dividiran? Els traslladaran de comarca en comarca? Això no té cap lògica".

Finalment, sobre la possibilitat que algunes escoles i instituts obrin el 12 d'octubre, la consellera ha dit que "el calendari està fixat. Però, tal com passa alguns diumenges amb jornades de portes obertes, els centres poden obrir per fer-hi activitats no curriculars. Els dies festius no es poden ensenyar matèries que aniran a prova".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Frank, Berga, 04/10/2012 - 11:56

En uno de las esquinas del instituto de Berga esta puesta una bandera estelada y que yo sepa esta no es oficial en Cataluña y yo pregunto quien la puso y quien permite que esta siga puesta con que intencion lo hace, no sera para adoctrinar a los chavales.

#10 ciutadà ppcc, Barcelona, 04/10/2012 - 08:34

Té raó la consellera.

#9 Bernardo, Barcelona, 03/10/2012 - 20:14

Según Rigau, la Generalitat puede subvencionar escuelas en catalán en Francia, pero España no puede subvencionar escuelas en castellano en España. Para cagarse, vamos.

#8 LeonAnto, Barcelona, 03/10/2012 - 20:00

Hay que hacer normal lo que es normal en la calle. Pero ¿No decían ésta y sus corifeos?: En Cataluña no hay problema con la lengua, bla, bla, bla...

#7 BEJOTA, BCN, 03/10/2012 - 19:39

És que són espanyols.El castellà és un gran actiu económic encara que no sigui la llegua propia.Tampoc ho és l'anglés i tot el que pot ,ho estudia.El Sr. Mas el coneix i no és pas anglés,oi?