Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2018. 10:35h.

Rigau admet que l'escola catalana fomenta "una realitat nacional"

Ernest Maragall afirma que PP i Ciutadans "estan competint per veure qui és més anticatalà"

Rigau admet que l'escola catalana fomenta "una realitat nacional"

Els exconsellers d'Ensenyament, Irene Rigau i Ernest Maragall, han estat entrevistats a Els Matins de TV3, després de saber-se que el Govern espanyol estudia incloure una casella en la preinscripció escolar perquè les famílies puguin escollir el castellà com a llengua escolar per als seus fills.

"Això forma part de la voluntat d'anul·lar tot el que ha fet una realitat nacional a Catalunya. I l'escola ha ajudat a aquesta realitat nacional. I com que consideren que Catalunya no ha de ser una nació, sinó purament una regió, l'escola per a ells és un objectiu polític", ha dit Rigau.

Ernest Maragall ha considerat que el PP i Ciutadans "estan competint per veure qui és més anticatalà". "Exacte", li ha donat la raó Rigau. “Darrere l’obsessió de l’adoctrinament, el que els molesta realment és que s’ensenyi en català, que tinguem tradició i història”, ha assegurat Maragall.

L'exconseller ha reivindicat que “ningú m’ha mostrat mai cap llibre de text a Catalunya que no tingui la qualitat pedagògica que ha de tenir. No hi ha adoctrinament”. "Les conseqüències entre en el terreny de l’absurd, no només de la il·legalitat. Diria que hi ha un intent de provocació”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#30 patumeiro, Sant Patumet, 17/02/2018 - 15:12

Pues claro q adoctrina, pero todos los politicos y gente elitista mandan a sus hijos a colegios bilingües como la Rahola o el Mas.

#29 Vlac, Barcelona, 17/02/2018 - 10:44

La realidad nacional catalana es una realidad virtual !!!!

#28 kim pérez, Barcelona, 16/02/2018 - 17:02

Jesús, En Cataluña también existe la nación tabarniana, que es la que ganó las elecciones. Nunca seremos asimilados.

#27 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/02/2018 - 14:44

"l'escola ha ajudat a aquesta realitat nacional. I com que consideren que Catalunya no ha de ser una nació, sinó purament una regió, l'escola per a ells és un objectiu polític"
O sea:
I com que consideren que Catalunya ha de ser una nació, nó purament una regió, l'escola per a nosaltres és un objectiu polític

#27.1 Jesús, Murcia, 16/02/2018 - 15:38

Es que en Cataluña hay una nación catalana. No se trata de lo que consideren unos u otros. La nación catalana existe. Eso sí, unos, los conquistadores, quieren hacer desaparecer a esa nación, y otros, los conquistados, quieren seguir existiendo como nación y conservar su lengua y cultura.

#27.2 JC, Barcelona, 16/02/2018 - 16:47

Mira, en que Cataluña hay una nación, desde hace siglos: España. Y en Cataluña no hay una única cultura y lengua: es multicultural y plurilingüe. Y los andaluces o murcianos que viven en Cataluña no son "conquistadores".

#27.3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/02/2018 - 17:16

Menos cuento y victimismo. Lo de conquistadores y conquistados sólo existe en tu mente.
Si hablamos en el nivel cultural tanta nación es Cataluña como Asturias, Galicia o Andalucía, por poner solo unas pocas. Si eso me lo quieres colar como Estado-nación, entonces no, Cataluña no es Esdtado-nación ni lo ha sido nunca.

#27.4 Lo que hay en Cataluña, Terrassa, 16/02/2018 - 19:36

y en el resto del mundo son personas. Y aquellos que no quieren permitir a unos hablar un idioma son totalitarios. Y en Cataluña, con más del 50% de la gente hablndo castellano habitualmente, el problema actual es q no se puede estudiar en castellano. Sinceramente, tengo muy claro quién está imponiendo qué, y no creo q sean los q hablan castellano.

#25 sid, bcn, 16/02/2018 - 14:11

Rigau diu el q Maragall calla pq és més llest, que la educació a CAT te com a principal objectiu la propaganda.