Publicitat
Política · 10 de Maig de 2015. 15:37h.

Rigau adverteix de "la mort del català" si s'imposa el 50% de classes en castellà

La consellera acusa el Govern espanyol de "mentir als pares quan els ofereix triar centres en funció de la llengua"

Rigau adverteix de "la mort del català" si s'imposa el 50% de classes en castellà

Irene Rigau, en una classe, en una foto d'arxiu

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que si s'imposa el 50% de classes en castellà a les aules catalanes, com al seu judici pretén el govern espanyol, seria "la mort del català a l'escola".

Rigau, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha acusat el Govern espanyol de "mentir als pares quan els ofereix triar centres en funció de la llengua d'immersió escolar", cosa que, apunta, "no preveu ni tan sols la normativa estatal".

La consellera pensa que la llengua no pot ser un criteri per adjudicar una plaça en un centre d'ensenyament perquè "suposa trencar models i trencar la convivència lingüística a les aules". 

Irene Rigau considera que les sentències judicials recents en relació al català i la situació de l'ensenyament en català a València i Balears o la "invenció" del govern aragonès del Lapao (Llengua Aragonesa Pròpia de l'Àrea Oriental) constaten "una ofensiva general contra el català".

Finalment, ha insistit que "no canviarà res en el que queda de curs" i ha advertit que "prendre avui la bandera del bilingüisme és antiquat tenint en compte l'entorn plurilingüe".

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#59 noelia, Barcelona, 16/05/2015 - 15:56

Es una mentira que hay libertad para elegir las solicitudes escolares siempre las mandan en catalán, si es una ciudad bilingüe siempre me pregunto por que no la.mandan en español también? , y obviamente muchas veces escuchó el comentario ah sabes hablar catalan? Pues tienes que hacerlo..

#58 Joan, Sabadell, 12/05/2015 - 13:31

Rigau veste'n a casa si no tens res millor a dir. Es diuen oprimits i oprimeixen als que volen ensenyança en castellà. Llibertat i 50%, es lo just.

#57 luis, barcelona, 11/05/2015 - 19:38

Fui a una tienda, me dirigí al dependiente (un chaval jovencillo), en castellano.Con todo el descaro del mundo y con recochineo me contesto en catalán. Yo mosca, otra vez en castellano y el en catalán A mi me era igual hablar en catalán o castellano, pero ese recochineo me solivianto
No era el dueño

#56 ATRAMUNTANAT, Cadaqués, 11/05/2015 - 19:16

Quan Solidaritat erem al Parlament ja varem presentar una moció per blindar el català a l'escola. La resta de partits no va voler fer-ho i ara som ón som. La sr Rigau va dir que dimitiría abans de tocar el model d'immersió, aquest ja ha quedat tocat i vostè encara continua com a Consellera.

#55 Aurora MM, Barcelona, 11/05/2015 - 18:18

Durant segles l'idioma català ha viscut i ha crescut sense ser "oficial" i sense ser enxenyat a les escoles (durant segles no hiu havia ni escoles) I sempre viura si la població el parla espontàniament, El perill esà en imposar-lo per força, ja que provoca adulteracions i castellansmes.

.