Publicitat
Política · 20 de Maig de 2013. 10:36h.

Rigau adverteix que la llei Wert és una "estratègia de destrucció"

"En cinc anys pot desaparèixer la Història de Catalunya i les comarques de les aules"

Rigau adverteix que la llei Wert és una "estratègia de destrucció"

Rigau

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha advertit que la reforma educativa impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, és una "estratègia de destrucció" i un "atac a la realitat catalana des de la vessant cultural".

En una entrevista a Rac-1, Rigau ha assenyalat que, des del punt de vista pràctic, aplicar la nova normativa seria "altament perillós", perquè "en cinc anys pot desaparèixer la Història de Catalunya i les comarques de les aules".

"Després de 30 anys sent la Generalitat qui determina què és el que han d'aprendre els alumnes, ara ho farà Madrid. Això no ho podem deixar aplicar perquè hauríem de renunciar a explicar la nostra història, geografia, literatura, costums", ha avisat.

"Hem de lluitar políticament perquè no sigui així", ha indicat la consellera, que ha insistit que el projecte de llei no es pot "complir" en matèria de llengua a Catalunya, ja que la Generalitat no pot autoritzar cap centre "que tingui com a objectiu separar els alumnes per raó de llengua ".

Segons la seva opinió, la reforma de la llei d'educació s'emmarca en una "operació molt ben dissenyada des de fa temps amb la intenció de convertir en residual la llengua catalana" i crear un "únic programa que creu referència amb un únic model històric i cultural ".

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#34 BEJOTA, BCN, 21/05/2013 - 15:00

SRA. RIGAU,PER A COMPETIR A CATALUNYA ,PER AQUEST ORDRE:ENGLISH ,CASTELLANO I CATALÁ.
N.B.LI RECORDO QUE LA PARANOIA ,ÉS UNA GREU MALALTIA.

#33 Frank, berga, 21/05/2013 - 13:31

Le explico la realidad de los colegios de este pueblo mayoritario de catalanoparlantes, pues 0% de materias en lengua vehicular en castellano, banderas esteladas ondeando en edificio del colegio, prohibicion de usar canciones en festivales en castellano, puntuación menor examen de historia Castilla.

#32 ccc, bcn, 21/05/2013 - 13:25

pel q sembla quan es barrejen política i educació es tornen tots gil i poll es. La foto impagable

#31 luis, barcelona, 21/05/2013 - 10:03

En un pais MEDIANAMENTE CIVILIZADO que tenga el record de un 30% DE FRACASO ESCOLAR, habrian caido cabezas y se le habria dado vuelta a todo
Pero como este es un pais de PANDERETA...

#30 spanish, Madrid, 21/05/2013 - 05:39

quitar la sexta hora en la escuela pública, dejar que el 45% d ela poblacion no pueda estudiar en su lengua materna, colocar tres euros por tupper......supongo que es para fomentar la cohesión social jajajjajajajajajaa..ahhhh y seguir financiando escuelas del opus