Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2013. 21:12h.

Rigau anuncia 1.000 mestres més per al proper curs

La consellera denuncia que el tripartit va comprometre el programa d'inversions fins al 2037

Rigau anuncia 1.000 mestres més per al proper curs

Rigau, en una foto d'arxiu

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que l'inici del curs vinent podrà comportar la incorporació de fins a 1.000 mestres nous. També que el Govern tripartit va comprometre fins al 2037 el programa d'inversions d'aquest departament.

Rigau, durant la presentació dels Pressupostos de la conselleria, ha remarcat que la despesa en professorat ha crescut del 2010 al 2014 de 77,62% a 83,68%. "Hem procurat salvar tots els llocs de treball possibles i garantir la docència a tothom. Per tant, la prioritat han estat els professors perquè la prioritat són els alumnes", ha indicat.

La titular d'Ensenyament ha indicat un canvi en el model de formació permanent per cerca l'"èxit escolar". En aquest sentit, ha apostat "per la formació al centre i per al centre" enlloc de la formació individual.

Alhora, Rigau ha avançat un canvi de model en la construcció i finançament de centres educatius, després d'assenyalar que el tripartit havia compromès el programa d'inversions fins al 2037. "Amb el nou model, les obres es pagaran d’acord amb la disponibilitat pressupostària", ha dit.

"Aquest canvi de model i l’alliberament de diners de l'ICF ens permet tenir una bossa que ens avala la cobertura i les necessitats dels centres" i que "durant quatre anys podrem gaudir d’una bossa per fer front a totes les obres d’ampliació i millora", ha afegit.
 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pedrorepublik, barcelona, 28/11/2013 - 19:55

Ay Irene, lo haces tan bien, que bona consellera que ets filla de puta. Semblas hasta progre. O al menos esa impresión da de ti el think thank pancatalanista y sus mass media cavernarios con barretina. Pero a mi no me engañas, eres lo más opus dei que se ha visto en una conselleria, fatxa!

#2 joan, manresa, 28/11/2013 - 11:21

El Casal,11,15 h.-¿Mestres?¿Professors?Sigui valenta i clarifiqui la categoría concreta.No barreje peras i pomas.,Sra.Consellera,tenim a la tertulieta companys amb familiars directes al ensenyament,i creguins lo que explican es esgarrifós.,li preguem visitar més els Centres Educatius i d'incognit

#1 spanish, Madrid, 28/11/2013 - 05:59

ya y los 35 millones que dilapidas en escuelas del OPUS tambien es culpa de la sargantana mallorquina