Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2016. 11:12h.

Rigau demana que només el català sigui oficial

Carod-Rovira, Carme-Laura Gil, Salvador Cardús o Julià de Jòdar també s'han adherit al manifest

Rigau demana que només el català sigui oficial

Irene Rigau, quan era consellera d'Ensenyament

L’exconsellera d’Ensenyament i diputada de Junts pel Sí, Irene Rigau, és una de les signants del manifest ‘Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent’, impulsat pel Grup Koiné –vinculat inicialment a l’ANC i integrat per professionals de la llengua-, demana que només el català sigui oficial a Catalunya, en considerar el castellà una llengua “imposada” pròpia de la “immigració” espanyola.

Entre d'altres, estan l'exvicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira o la també exconsellera Carme-Laura Gil. També Salvador Cardús, que va ser candidat de Junts pel Sí en les últimes eleccions; Julià de Jòdar, exdiputat de la CUP; l'escriptor Vicenç Villatoro i Maria Mercè Roca, escriptora i líder d'ERC a Girona; són a la llista.

El text denuncia que ”la llengua de la immigració (però només l’espanyola) pren a tots els efectes el rol de llengua per defecte”. També considera que la "ideologia política de l’anomenat bilingüisme" provoca “que l’anormalitat lingüística actual continuï essent garantida i esdevingui la falsa normalitat de la república".

Finalment remarca que “si aspirem a una societat cohesionada i respectuosa amb les diferents llengües i orígens que hi conviuen, cal que institucions i ciutadans s'impliquin en una aposta clara i ferma de la llengua catalana perquè torni a ser la llengua del país".

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#67 L0la, Bcn, 04/04/2016 - 13:36

Es la unica manera q te el catala d sobreviure. Jo no vaig poder estudiar en catala a una escola de barcelona i he de sentir insults i q no es pot estudiar en castella quan aixo malhauradament no es aixi. Ni a les tendes puc parlar en catala. No ho trovo normal,tot i q la gent esta acostumada...

#64 Fran, Barna, 03/04/2016 - 19:25

JAMÁS les dejaremos hacerlo, vaya una panda.

#63 Sarola, Castelldefels, 03/04/2016 - 19:22

Jo crec que el que hauria de ser oficial i obligatori es la papada.

#62 Jordi, Barcelona, 03/04/2016 - 12:04

El próximo paso es crear getos para los que no queremos expresarnos en catalan, marcarnos en listas negras oficiales y considerarnos ciudadanos de segunda. Ummm, esto me recuerda a mediados del siglo XX. Curioso que los nacionalistas utilizen similares argumentos, no?

#60 Jack, Vic , 03/04/2016 - 11:19

Se han aderidu TOTS ELS PROFES DE CATALA. Oi?.

Profes a mes convertits en activistes politics, una estafa un morro , ventajistes i vagos. La qualitat educativa als instituts de Catadisney es molt deficient i gens trasparent.