Política · 7 de Març de 2012. 18:11h.

Rigau es queda en blanc

La consellera no explica per què la Generalitat no va recórrer la sentència del Suprem contra la immersió

Rigau es queda en blanc

Rigau, durant la roda de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha quedat en blanc a l'hora d'explicar per què la Generalitat no va recórrer la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística a Catalunya.

Rigau, preguntada per e-notícies sobre com és que no s'hi va presentar recurs, ha pensat la resposta durant nou segons -fins i tot ha aprofitat per beure aigua- i ha acabat dient que "si els sembla ho explicarem demà, perquè qualsevol altra posició no voldríem que fos entesa contra cap mesura de pressió ni de consideracions que hi poguessin interferir".

"El Govern de Catalunya vol ser totalment respectuós en el procés de deliberació. Ens hem reunit avui perquè confiàvem en l'anunci de tenir la resposta, però no amb cap altra intenció", ha afegit la consellera.

El ple del TSJC ha de decidir aquest dijous si accepta el recurs presentat per la Generalitat contra l'ultimàtum de dos mesos que li va donar el passat setembre la secció cinquena de la sala contenciosa de l'alt tribunal (integrada per tres magistrats) per implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes, en compliment de les sentències del Tribunal Suprem que així ho estableixen.

La Generalitat al·legava en el seu recurs que amb la seva actuació per garantir el coneixement d'ambdues llengües oficials als escolars està "degudament executada" la sentència del Suprem i complerta la legislació vigent i la doctrina del Tribunal Constitucional (TC).

L'inici del conflicte està en la denuncia feta per tres famílies perquè el castellà tingués més pes a les escoles. El Tribunal Suprem va fallar a favor de les famílies basant-se en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

En aquella ocasió, però, la Generalitat no va presentar cap recurs ja que va considerar que la resolució només afectava les famílies denunciants i no el conjunt del sistema educatiu. El passat mes de maig, la part denunciant es va adreçar al TSJC per a demanat l'execució "forçosa" de la denuncia.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#19 jaon, manresa, 08/03/2012 - 11:47

tinu.)de Catalunya,de la nostra Llengua i del Ensenyament....,venen temps molt díficils i ens i juguem molt,las embestidas serán fortes i volem un Govern que sapigue estar a la alçada de lo que el Poble Catalá espera....,Sr. President,Srs/as Consellers si notenen força dimitexin i NOVAS ELECCIONS

#18 joan, manresa, 08/03/2012 - 11:43

El Casal,11,35 h.--Sra.Consellera,esperem que las sevas explicacions siguin convincents....,pro de totas maneras hem quedat astorats....Sra.Consellera,si no és veu amb forças per defensar aquesta Consellería fins als ultims extrems,li demanem que plegui,dimitexi pel be de (cont.

#16 Pere, CATALONIA IS DIFERENT, 08/03/2012 - 07:59

AQUESTA SENYORA SEMPRE ESTÀ EN BLANC PERMANENT...

#16.1 Despertaferro, Ripoll, 08/03/2012 - 12:14

Ondia, com tu, que dius que ets del Apaño i en realitat ets mes blanc que la punyeta.

#15 Gerard, Barna, 08/03/2012 - 00:50

En mans de qui estem? Fan por.

#14 SET, banyoles, 07/03/2012 - 23:05

La sentència del TS no es podia recorre. No hi ha instància judicial superior.

#14.1 jajajjaaaaaa, barcelona, 08/03/2012 - 09:41

el primer recurs ho pots fer a la mateixa instància.....el segina una superior , pero el primer a la mateixa nomes faltaria