Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2015. 08:38h.

Rigau planteja introduir l'Islam a l'escola

En defensa de la "integració dels nouvinguts"

Rigau planteja introduir l'Islam a l'escola

Irene Rigau, en una classe, en una foto d'arxiu

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, no ho ha reconegut obertament però, ha plantejat la introducció de l'Islam -i altres religions- a l'escola. Rigau ha afirmat que “el fet religiós és molt important per a les persones i per a la societat i, per això, l’escola l’ha de tenir present”. 

“Hem passat amb el temps de la presència d’una religió a una diversitat de situacions i un dels principals reptes que tenim és la integració dels nouvinguts. Davant d’aquesta nova realitat, ens hem de repensar el paper de la religió a l’escola”, ha afegit. 

Rigau, en declaracions al CaixaForum en el marc de la taula rodona del primer simposi “La classe de religió a Europa”, ha explicat que l’actual model de referència és “el model francès d’escola laica i gratuïta” i que “en la resta de països europeus la religió té un paper més important”. 

També ha manifestat que “ens hem de desfer de rèmores del passat, per exemple, del caràcter laic de l’escola pública, que s’ha de rellegir” i que “l’escola pública no pot ser confessional però evidentment el fet religiós hi ha de ser present i ser estudiat”. Per tant, “s’ha de treballar en la línia europea” i “s’han d’estudiar els grans relats de totes les religions, tant la grecoromana, la jueva, la islàmica com la oriental”.

Així mateix, Irene Rigau ha exposat que “els pares tenen fills i l’obligació i el dret de transmetre creences i donar instruments per tenir pautes a la vida. Els mestres també els hem d’ensenyar a viure com a persones i en societat. I la societat necessita més de l’escola que mai”. 

La consellera ha assegurat que “la societat ens demana persones  responsables, respectuoses i defensores dels drets humans” i, per tant, “l’escola ha de fer més que mai la funció del pont de confiança del nen a casa i a la societat”. I que aquesta realitat “ens empeny més que mai al fet religiós” ha dit.

Finalment, ha destacat doncs que un dels principals debats és el fet d’estendre la resta de religions a l’escola: “oferir una base comuna de valors i després treballar el propi de cada religió”. 

“No podem fer que la religió sigui element de desunió, sinó que hem de saber trobar valors comuns a través dels relats de les diferents religions”, ha remarcat. També ha subratllat com a element clau la formació el professorat: “el repte que tenim és fer la formació religiosa que correspon a cada marc”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#31 Ramon , Barcelona, 03/07/2015 - 12:36

A fe punyetes consellera .NO els votaré mai mes

#30 Un Altre, bcn, 02/07/2015 - 21:50

QUI PAGA..MANA

#27 Todo un deseo, Barna, 02/07/2015 - 16:47

Yo creo que lo mejor sería mandar a la Sra. Rigau a Libia o Siria para informar de primera mano a los del Estado Islámico. Y mejor mandarla sin pañuelo y con una falda cortita.

#26 joan, manresa, 02/07/2015 - 16:03

tinu.)las va olvidar...,li feien por...???Tenía potser por d'algun profesorat molt cremat que li cantesin las veritats de l'Ensenyament...???.Sra.Consellera ,Vosté viu altre mont...,potser li convendría dexar la poltrona i trepitjar las aules ..,potser allavors no faría aquestas propostas..PENSI.

#25 joan, manresa, 02/07/2015 - 16:00

tinu.)els cops de calor....,are parlem amb serietat,Vosté sap be lo que proposa...???Potser millor posar-hu a referendum..,no..???Vosté va venir a Manresa en visita a un Institut.Pro mase valenta no va ser.Vosté només va voler visitar lo milloret,pro a las aulas de bachirellat i de ESO,(cont