Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2014. 13:00h.

Rigol rebutja celebrar el 9N sense l'aval del TC

Considera que el resultat "no seria prou democràtic"

Rigol rebutja celebrar el 9N sense l'aval del TC

Joan Rigol

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, és contrari a treure les urnes al carrer el 9 de novembre en cas que el Tribunal Constitucional s'hagi pronunciat en contra.

Rigol ha dit dir que "posar les urnes al carrer sense tenir la legalitat darrere, és menysvalorar aquesta convocatòria". "No seria prou clar ni evident, per a mi", ha sentenciat. 

L'expresident del Parlament, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha afegit que aquesta decisió unilateral de convocatòria al marge del TC només "tindria sentit" si "hi hagués una unanimitat total del poble i tothom volgués votar, però no és així".

Treure les urnes sense un aval legal clar faria, segons Rigol, que el resultat de la consulta "no fos prou democràtic perquè fos el fonament de tota una política de futur".

Finalment, ha assenyalat que "probablement" Catalunya està abocada a unes eleccions plebiscitàries, però demana fer esforços "fins al 8 de novembre" per intentar que l'Estat "almenys toleri" la consulta. "Hem de trobar la complicitat de l'Estat perquè, si no, no tenim recorregut de negociació posterior", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 RiGOL es marca un GOL (en pròpia porta), Bcn, 13/08/2014 - 12:43

Rigol, oportunista,tu MAI has estat independentista i fa poc que t'hi has sumat pq ensumes que el poble català ho vol. Per tant, ets persona menys indicada per donar consells. Tu ets ESPANYA (confderal o no, és el mateix: ESPANYA); i el poble català vol el mateix que Carrasco i Formiguera: llibertat

#32 jordi, salou, 13/08/2014 - 10:14

ON te'ns el copte corrent,
sera a Giblaltar, aquest canvi fa pudor i por oi, serà per Hisenda

#31 Ernesto, Vilassar, 12/08/2014 - 13:25

Joan Rigol: 6 años vicepresidente del Senado.

Carles Viver Pi-Suñer: 9 años en el Tribunal Constitucional (tres como vicepresidente).

Experiencia no les falta.

#30 Carles, Barcelona, 12/08/2014 - 10:26

I despres encara hi havia gent que es preguntava si calia la fundacio de la Candidatura Ciutadana per la Independencia (CCI)..que no veieu que aquests covards d´Unio ens vendran? Podran frenar als partits tradicionals pero no a la CCI perque esta formada per ciutadanes/ns sobiranistes! Endavant CCI!

#30.1 Rafalet, Barcelona, 12/08/2014 - 22:18

¿? ... A veure... cal la fundació de la CCI....? A mi tant se me'n fot aquestes notícies.
Per què a veure, quin és el vostre objectiu? Sou d'esquerres, no? A qui voleu treure vots? ERC? CUP? ... i aleshores...?
Hauríeu de rebaixar l'ego per voler crear un altre partit més... Millors que qui sou..?

#28 Consulorio psiquiátrico, bcn, 11/08/2014 - 20:59

Esto ya empieza a parecer un consultorio psiquiátrico de los estelados. De aqui al 9N el consumo de ansiolíticos y consoladores va a ser desmesurado. Pero quien habrá engañado a tanta gente? y como son tan garrulos de creerselo? Es lo que tiene la inmersión de la secta-