Publicitat

L'excap superior de la Policia a Catalunya descriu la "inacció" del cos de Mossos de la Generalitat

RIP pels Mossos

Comandaments dels Mossos quan el cos va rebre la medalla d'or del Parlament

L'excomissari en cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, ha denunciat la "inacció dels Mossos d'Esquadra durant la celebració del referèndum malgrat el mandat judicial de la Fiscalia, que ordenava impedir la seva celebració. "El toc d'atenció de la Fiscalia als Mossos sobre la insuficiència del seu pla d'actuació va ser prou clara. I aquí ho deixo", ha afirmat.

Així ho ha dit en la seva declaració com a testimoni en el judici del procés al Tribunal Suprem, on Trapote ha explicat "a primera hora de l'1-O, vam veure que els centres estaven ocupats i que els Mossos tenien un dispositiu com en qualsevol jornada electoral".

L'ex comandament policial ha assenyalat que "la feina dels Mossos no va ser eficaç perquè l'1-O els centres eren plens de gent, fins i tot s'hi havia dormit". "En alguns centres hi havia Mossos, però eren dos o tres mossos, era una utopia pensar que podien actuar"-

Sebastián Trapote ha afegit que "crec que el dispositiu dels Mossos anava a garantir la seguretat col·lectiva. Per tant, difícilment podia impedir el referèndum". "Parlo d'inacció dels Mossos perquè els col·legis van obrir i la gent va començar a votar. La policia autonòmica no apareix enlloc", ha sentenciat.

L'excomissari ha subratllat que "l'ordre de precintar els centres estava dirigida als Mossos i nosaltres no l'havíem d'executar", però ha dit que "no sé si els Mossos van precintar escoles o no".

Trapote ha subratllat que la Policia i la Guàrdia Civil es van activar després que "al voltant de les 7 del matí" informés eel coordinador del dispositiu policial de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, "del que m'explicaven els meus efectius" sobre la "inacció" de la policia de la Generalitat. "Des de coordinació se'm va dir que havíem de posar en marxa el pla B, és a dir, substituir els Mossos", ha conclòs.

gozalo.jpg

L'exgeneral en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo, per la seva banda, ha ratificat les explicacions que ha donat Trapote en la seva declaració i ha assegurat que l'actitud dels Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre va ser "en general, passiva" i en alguns casos de "resistència".

El llavors màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya ha assenyalat que "el dia anterior ja vèiem que els col·legis electorals estaven oberts tot i la instrucció de Fiscalia i amb una presència dels Mossos d'Esquadra que no era efectiva".

"Va ser una constant en tota la jornada la no presència [dels Mossos d'Esquadra] en els punts de votació o una presència en nombre i equipació inadequat. Estaven com si fossin unes eleccions normals", diu Gozalo, que ha denunciat que alguns vehicles de la policia de la Generalitat van vigilar els moviments de la Guàrdia Civil a la seu de la comandància de Lleida.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 07/03/2019 - 19:02

La foto de la escalera.... cuanta medalla., cuanta quincalla, en cuanto tiempo?. Parace el,.chiste de Gila esta pa mi. De esta tengo dos..... .....

#16.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/03/2019 - 23:47

Yo veo normal tanta medalla en un territorio donde no hay delincuencia, sin drogas, sin homicidios, sin robos, sin hurtos, sin agresiones sexuales. Porque en Ítaca estamos así, no?

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/03/2019 - 18:25

Al tal Castellvi se li ha escapat, o no, a preguntes del fical que van ser Los Morancos Cuixart i Sanchez els que van organtizar el setge a la Conselleria d´Economia el 20 de setembre.

I aquest es un dels mes llestos. Em fa l´efecte que el Trapero tampoc caminara mai sol.

#14 Lucía puig, Barcelona, Tabarnia, España., 07/03/2019 - 17:35

Esta claro que los Mossos es la policía política de los golpistas. Habría que disolverla ya.

#13 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 07/03/2019 - 17:18

Estoy escuchando a un Mosso.y siento repugnancia.

#12 jajamedalladeoro, Vic, 07/03/2019 - 17:04

Medalla de horro-r , SÍ . De otro metal , por muy humilde que sea , na de na .