Publicitat
Política · 20 de Novembre de 2021. 14:09h.

Risc d'eleccions anticipades

La CUP votarà en contra dels pressupostos

Risc d'eleccions anticipades

El Govern està en risc de veure's obligat a celebrar unes eleccions anticipades després que, aquest dissabte, la CUP hagi decidit ratificar l'esmena a la totalitat als pressupostos tot i la nova oferta del Govern. Una decisió que arriba a 48 hores per salvar la tramitació dels comptes.

Els antisistema han acordat no permetre la tramitació dels pressupostos a la Coordinadora Oberta Parlamentària, celebrada aquest dissabte al matí, que s'ha reunit amb caràcter extraordinari a Santa Perpètua de Mogoda.

La portaveu de la CUP, Eulàlia Reguant, ha justificat la decisió afirmant que la resposta del Govern ha estat "insuficient". "No s'estan generant les condicions per l'autodeterminació perquè el país pugui decidir lliurement el seu futur. ERC i Junts han de situar un horitzó clar perquè convocar més taules no resoldrà res", ha assegurat.

L'oferta de l'executiu de Pere Aragonès per aconseguir el suport de la CUP no ha aconseguit la seva finalitat. La proposta passava per arribar fins als 1.000 milions d'euros en polítiques d'habitatge -250 més dels previstos als números del Govern- avançar en la creació d'impostos verds, estudiar millores normatives per facilitar les municipalitzacions de la gestió de l'aigua i impulsar un grup de treball que contemplava la possibilitat de fer un referèndum durant l'actual legislatura.

 

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 perogrullo, Reus, 21/11/2021 - 10:07

Riesgo de Elecciones ?....Es lo mejor podría pasar a ver si nos libramos de una vez de los " groguets " y vuelve la normal convivencia en Catalunya....

#17 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, EL RISC ESPER E.R.C. I JXCAT , 21/11/2021 - 09:29

A qui " EL UNIC RISC " Que ja es que E.R.C. ,JXCAT LA CUP I hasta EL P.DCAT Ja no sumen i sortin tots de la Generalitat por la puerta de atras . Balla sera UN ADEU ALS INDEPENDENTISTAS .Jo i molts Catalans i Catalanes poden Anticipar les Eleccions .NO PENSEN PAS ANAR A VOTAR ,Preferin fer PUJAR LA ABSTENCIÓ ¿DE QUE SERBEIX VOTAR ?

#16 Simon, Lugo, 20/11/2021 - 21:32

No habrá elecciones. No interesa a los que viven de esto. Y muy bien, por cierto.

#15 Pepe, Barcelona, 20/11/2021 - 20:23

Postureo de los antisistema que viven del sistema.

#14 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, ¿QUI SERA EL NOU PRESIDENT?, 20/11/2021 - 20:20

¿ QUEREIS DECIR TENDREMOS ELECCIONES ANTICIPADAS EN CATALUNYA ? Si esto no a pasado nunca he . ja ja ¿ Que hemos tenido mas Presidentes en Catalunya o mas Alcaldes en Badalona ? esta muy igualada la cosa he ..CATALUNYA ES LA COMUNIDAD Que hace mas Presidentes de tot Espanya . Lo pitjor que son els Presidents que mes cobren .