Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2017. 20:44h.

Rivera acusa de supremacisme al procés en un article al New York Times

El líder de Ciutadans culpa a TV3 i a la immersió

Rivera acusa de supremacisme al procés en un article al New York Times

Albert Rivera (foto: Ciutadans)

El diari The New York Times ha publicat aquest dilluns un article d'Albert Rivera titulat "We the catalans owe the world and explanation" (nosaltres, els catalans, devem al món una explicació) on defineix el moviment independentista com "supremacista" i assegura que s'ha emprat el sistema educatiu i els mitjans públics com a "màquina de rentat de cervell".

El líder de Ciutadans, en la tribuna d'opinió del prestigiós diari, ha criticat el paper dels mitjans públics catalans i del sistema educatiu. Rivera ha denunciat "la utilització en les últimes tres dècades de propaganda als mitjans públics i al sistema educatiu com un rentat de cervell pel moviment separatista". També ha negat la idea d'un independentisme "pacífic i democràtic" i l'ha descrit com un moviment "supremacista" i un "nacionalisme excloent, basat en diferències culturals, econòmiques i lingüístiques".

El candidat al Congrés de la formació taronja ha equiparat l'independentisme amb moviments populistes i ha advertit sobre la fractura social existent analitzant la sociologia de la societat catalana. "L'origen i l'estatus socioeconòmic són les variables que millor expliquen el secessionisme a la meva regió: com més alts són els ingressos i més profundes les arrels catalanes, major és el suport separatista, com més baixos són els ingressos, especialment entre els que tenen forts vincles amb la resta d'Espanya, major és la preferència per una Espanya unida", ha escrit Rivera.

Publicitat
Publicitat

88 Comentaris

Publicitat
#39 seny, bcn, 05/12/2017 - 22:11

Tot llegint l'article en anglés, i a banda del titular de la notícia, es tracta d'un article brillant que explica el que ha passat a Catalunya durant el procés, rebatint tots els tòpics que els indepentistes han sembrat a la premsa internacional.

#38 Chapurreau, Region del regionalismo, 05/12/2017 - 21:06

En Quintanilla de Onésimo (Redondo) no sé que pensaran, cuando su Estado le miente constantemente. El Rivera es un supremacista (no blanco, sino español) y en Cataluña se le conoce, pero entre los que viven de espaldas a su realidad nacional, es gurú. El imperialismo cultural, también es el refugio de los supremacistas. Los catalanes, son nación.

#37 seny, seny, 05/12/2017 - 17:21

Uyy, això si que ha fet pupa, explicant el que ha passat aquí i al NYT.
Sobre el supremacisme només cal llegir el panflet sobre Cornellà de Jordi galves, referit a enoticies; la ferrusola parlant de Montilla... Només veure TV3 es por comprobar el que és instigar l'odi a Espanya. Les multes per rotular en castellà ...

#36 JJ, BCN, 05/12/2017 - 12:46

Que la dreta i estrema-dreta siguin els que constantment acusen els altres de supremacisme, nazisme, golpisme, realment em fa venir ganes de vomitar.

#35 Lo Pardal, La Figuera, 05/12/2017 - 12:15

Este extremista radical, pretende negar a los catalanes su condición nacional. Como menores de edad, igual que los fascistas y franquistas, defiende el regionalismo bien entendido, que ya sabemos lo que es : podredumbre, corrupción, caciquismo y destrozo moral y material, como en Valencia. Supremacismo dice el Rey del Paralelo.