Publicitat
Política · 24 d'Agost de 2012. 14:31h.

Rivera creu que el problema d'Espanya és "el separatisme"

"Que els nacionalistes estiguin presents en el sistema democràtic és, com a mínim, generós"

Rivera creu que el problema d'Espanya és "el separatisme"

Albert Rivera, durant la intervenció

El president de Ciutadans, Albert Rivera ha assegurat que el problema de l'Estat espanyol és "el nacionalisme i el separatisme". "Que els nacionalistes estiguin presents en el sistema democràtic és, com a mínim, generós. Però que a més no respectin les regles del joc i segueixin manant, això és intolerable", ha afegit.

En aquest sentit, ha expressat que "a Espanya hem desenvolupat un Frankenstein espanyol, que és com el monstre, amb bon cor però que pot arribar a matar. I Espanya és un Frankenstein fet a base de pactes polítics conjunturals i no amb una agenda de desenvolupament autonòmic".

Durant la seva intervenció a l'escola d'estiu de la fundació DENAES, el president de Ciutadans ha afirmat que "el que avui tenim no és un Estat autonòmic, tenim un Regne de taifes. Tenim uns senyors feudals, representants màxims en les seves autonomies, que treballen cada dia per desmuntar i, per tant, el problema és polític".

"Jo crec -ha expressat- que molts nacionalistes no saben el que volen, només saben una cosa que no volen ser espanyols. Després ja si s'arruïnen, si surten de la UE o si se'n van en orris els és igual. Val més la hispanofòbia que la voluntat de ser un estat".

"Té sentit que les comunitats autònomes, com la meva, hagin demanat competències en immigració i estiguin fent l'expedició dels permisos d'immigració? Per a que els demanin el català com a requisit d'arrelament, com estan fent?", s'ha preguntat el diputat. Finalment, Albert Rivera ha denunciat que a Catalunya "els llibres de text, que diuen mentides, literalment, no es revisen".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#44 alex, cornella, 27/08/2012 - 18:00

no soy nacionalista pero lo del rivera y los que los defienden es directamente fascismo. en una democracia cualquier formacion politica puede constituirse.es la misma generosidad que pp, psoe o ciudadanos.y ademas el pueblo les vota y gobiernan cataluña.

#43 gerard, bcn, 27/08/2012 - 14:16

Te tota la rao i consequentment el problema de Catalunya és Espagnha i bona part del espagnhols....

#42 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/08/2012 - 18:23

Los nacionalistas identitarios marca Casa Nostra se defienden tachando a CIUTADANS de nacionalistas identitarios de otra marca. ¡Grave error! El CIUDADANISMO es contrario al NACIONALISMO; lo pone en evidencia, lo combate y acabará relegándolo a la Historia del pasado.

#42.1 Gerard, Barna, 27/08/2012 - 01:41

Ets cec o ens vol prendre per idiotes? Torna a llegir on s'ha fet aquesta conferència i si després encara dius que no són nacionalistes és que no tens vergonya.

#41 Guillem, Sallent, 26/08/2012 - 12:52

Albert, t'equivoques. El problema d'Espanya és l'unionisme.

#40 via fora, Girona, 25/08/2012 - 13:11

Cony , precisament i ha qui pensa qu´el problema
de Catalunya es de gent com ell.
Colonitzar sempre ha estat un problema i els catalans no volem cap pellofa al nostre fruit.