Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2010. 19:36h.

Rivera i Luna, surten a coll de la Monumental

Homenatge dels taurins al líder de Ciutadans i al diputat del PPC

Rivera i Luna, surten a coll de la Monumental

Camacho, a la plaça

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el cap de llista del PPC per Tarragona, Rafael Luna, han sortit a coll aquesta tarda de la Monumental de Barcelona -juntament amb el torero Serafín Marín-. Rivera i Luna han estat dos dels diputats que més han intervingut a favor d'aquesta tradició durant el debat parlamentari que va acabar amb la seva prohibició.

Abans de la corrida, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha responsabilitzat de la prohibició de les curses de braus a Catalunya al president de la Generalitat, José Montilla, del que ha afirmat que "és un cobard", i a la "hipocresia" de CiU.

Sánchez-Camacho, que ha fet aquestes declaracions en la tarda d'aquest diumenge, moments abans d'entrar a la plaça de toros Monumental de Barcelona, per assistir a una cursa amb motiu de les festes de la Mercè, ha afirmat que "aquesta és la fira de la llibertat" i que vol tributar" un homenatge a la Catalunya de la llibertat, a la Catalunya taurina, a la Catalunya de la cultura compartida amb Espanya".

Així mateix, ha criticat el fet que "CiU prohibeix els braus, però actua de manera hipòcrita amb els correbous", i tot i que ha assegurat que el PPC "no està en condicions de pactar ni amb el PSC ni amb CiU" després de les eleccions, ha dit que si ella és "decisiva" per formar Govern, es proposa revocar aquesta "prohibició".

Sobre les raons que té per considerar que no es pot pactar ni amb socialistes ni amb nacionalistes, ha indicat que "el PSC representa el fracàs, i CiU es proposa independitzar Catalunya de la resta d'Espanya. En aquestes condicions", ha afegit, "el PPC no pot pactar amb aquestes forces polítiques".

Durant el trajecte que ha recorregut pel carrer Marina fins a entrar a la plaça Monumental, Sánnchez-Camacho ha rebut aplaudiments i crits de suport de persones favorables a les curses de braus. A l'altra vorera del mateix carrer, un grup d'una dotzena de abolicionistes exhibia pancartes contra les curses de braus i els correbous, amb una discreta protecció policial.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#31 Marti, Tarragona, 28/09/2010 - 13:21

Rafel de Rubí.
No has entés res, a que ve ara parlar del dictador Franco?.
Mira si tu ests indpendentista, perfecte, pero jo no, i vull una Catalunya Espanyola, sezillament, ho has entés.
I procuraré convencer a tot el que pugui que es el millor per la nostra terra.

#30 Joan T., Barcelona, 28/09/2010 - 12:39

Pere de cullera: Gràcies, no m'has aclarit res

#29 Maki, Barcelona, 27/09/2010 - 17:04

Crec que el millor de la fotografia, és la cuantitat de seients buits que es pot apreciar. Al marge de les prohibicions als toros hi van quatre (amb els meus respectes) i els polítics unionistes a buscar vots.

#28 Pere de cullera, Mataro, 27/09/2010 - 13:52

Resposta a Joan T A la Camacho no se si li van els toros o no, el que si li va molt son LES CORRIDES, i si pot ser que siguin intenses. Al rivera lo que li va es tot el que porta banyes,ja ve d'unes banyes

#27 Rafel de Rubí, Rubí (Vallès Occidental), 27/09/2010 - 13:00

Martí de Tarragona, o sigui que el Franco de nefasta memòria, era un gran demòcrata oi??. En canvi els que proposem que cada nació tingui el legítim dret democràtic de decidir el nostre futur, segons tu, som uns totalitaris. Vaja unes mentalitats cavernícoles dels espanyols !!!