Política · 22 de Novembre de 2012. 16:11h.

Rivera nega que Catalunya sigui una nació

"Políticament i jurídica la nació és Espanya", argumenta

Rivera nega que Catalunya sigui una nació

Albert Rivera, al Barcelona Tribuna, entre Jaume Giró i José Antich

El candidat a la presidència de la Generalitat per Ciutadans, Albert Rivera, ha negat que Catalunya sigui una nació. Rivera, durant un acte aquest dijous al Barcelona Tribuna, ha estat preguntat sobre si s'hauria de fer una reforma constitucional que contemplés el caràcter plurinacional d'Espanya.

"Crec que no hem de barrejar sentiments amb fets jurídics i polítics. Jo crec que Catalunya forma part d'una nació que és Espanya i Catalunya té trets identitaris propis d'un país que és plural com és Espanya", ha argumentat.

El candidat de Ciutadans també ha dit que "si volem barrejar aspectes polítics i jurídics amb aspectes sentimentals o culturals normalment acabarem…, jo crec que els països que acaben com a plurinacionals o confederals no acaben amb bons projectes polítics".

"Des d'aquest punt de vista jurídic i polític la nació és Espanya, igual que la nació és França o la nació és Alemanya i dins d'aquestes nacions hi ha pluralitat, per tant hi ha una Espanya plural dins d'Europa", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#23 canela, torredembarra, 23/11/2012 - 18:42

Es la seva opinió.
Respectable, igual que la del milió i mig de persones que es van manifestar l'11 de set.

#22 Ben Arrowsmith, Barcvelona, 23/11/2012 - 08:03

Perfecto. Desde Madrid nos van a decir lo que somos, vía Constitución. Genial.

#21 Gongylus, Girona, 22/11/2012 - 23:25

Aquest noi, en Rivera, no s'ha llegit cap llibre de Història. Li haurem de regalar "Delenda est Hispania", de l'Albert Pont, perquè n'aprengui una mica. Encara no s'ha assabentat que abans del Decret de Nova Planta, del 1716, Catalunya era subjecte de Dret Internacional. Igual que ho era Castella.

#20 Xipolleig, Barcelona, 22/11/2012 - 22:39

El muftí Rivera ens diu, que amb la veritat revelada d' Al.là, que Catalunya no és una nació. És a prop de dictar una fàtua per tots aquells que gosin contradir la Veritat Revelada

#19 Sapere Aude, veureu la nostra llibertat, 22/11/2012 - 22:04

"igual que la nació és França o la nació és Alemanya"... o el Regne Unit, ai no, calla, o Bèlgica, ai no calla. Ai Rivereta Rivereta, que dolent que és el dogmatisme per a la ment.