Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2013. 19:34h.

Roca alerta contra una ruptura

Assegura que "històricament Catalunya juga malament" en aquests casos

Roca alerta contra una ruptura

Roca, aquest dimarts al Parlament

Miquel Roca, un dels pares de la Constitució, ha avisat que "Catalunya històricament juga malament els fets rupturistes” i ha deixat clar que “no en conec cap que hagi acabat bé".

Durant la compareixença sobre el Dret a Decidir, ha assegurat que "la consulta és constitucional si hi ha voluntat política" i ha afirmat que "aquest és un problema polític que no es resoldrà si no és políticament". L’advocat català ha aprofitat l’ocasió per recordar que "la llei per definició és efímera. Hem canviat moltes vegades de legislació".

Roca ha defensat al Parlament que “hi ha un model esgotat i ha de ser substituït". Segons ha dit, “és comprensible que hi hagi una voluntat de substituir el model i l’encaix de la relació Catalunya-Espanya" i ha comentat que "la llibertat descansa en l'obligació d’escoltar la veu del poble" i ha posat d’exemple les paraules de Soraya Sáenz de Santamaría l’any 2010 quan va dir "la veritat és al carrer".

D’altra banda, ha indicat que "escoltar forma part dels valors democràtics. La millor manera d’escoltar és demanar a la gent que opini" i ha reconegut que "el millor reconeixement de la majoria silenciosa és donar-li veu per la via del vot secret".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#25 Eduard Punxet, Reus, 17/10/2013 - 13:28

Juga malamaent amb davanters com vostè, que renuncien al concert econòmic en els moments clau.

#24 Francina, Reus, 16/10/2013 - 20:11

No m'agrada ni vosté ni el que diu Sr. Roca. Va ser pel mig quan no es va acceptar el concert económic. No enredi la troca. Ja prou feina defensant la infanta Cristina. No és de fiar.

#23 ferran, pobres, 16/10/2013 - 19:02

Si a la independencia però amb totes les consequencies, fora UE, amb fronteres, amb arancels, reducció del PIB d'un - 30%, reducció recaptació d'impostos, res de benestar social, fora del sistema financer europeu i,
això si, amb un rei anomenat Pujol I el gran. Si és això el que voleu, adeu. És mil

#23.1 margarideta, escornalbou, 17/10/2013 - 08:36

Si tens por, no surtis de casa. Parlem de marxar d'un dels estats més nacionalistes, perversos i violents que mai hagi existit. De que el territori que més recursos ha vingut aportant a la Gran Castilla des de fa 300 anys, ara s'els hi vol emancipar. Cal gent intel.ligent però valenta, i no cagats.

#22 MFX, Girona, 16/10/2013 - 18:21

En canvi la història també diu que Espanya sempre ha acabat perdent les seves colònies. Em sap greu aixafar-li el plat bonic, però els fets són inapel.lables.

#21 BEJOTA, bcn, 16/10/2013 - 14:23

La Cambra de comerç dels EUA a Espanya preveu "una deslocalització massiva" d'ocupacions i d'inversió en cas de secessió
Jaume Malet, president de la institució, adverteix de la "creixent preocupació" de les empreses nord-americanes davant la "inestabilitat política" generada a Catalunya.

#21.1 Joan, bdn, 16/10/2013 - 15:23

Bejota, jo que treballo en una de els empreses que citeu, ja us ho podeu confitar perquè ja ho hem parlat si fos el cas d'una independència. Un paio que no ';es ningú no decidirà sobre els altres