Publicitat
Política · 1 de Novembre de 2011. 10:54h.

Roca dóna per "esgotat" el pacte constitucional

Un dels pares de la Constitució creu que "se n’haurà de definir un de nou"

Roca dóna per "esgotat" el pacte constitucional

Captura d'imatge de l'article de Miquel Roca

Un dels pares de la Constitució de 1978, Miquel Roca, ha assegurat que "el pacte s’ha esgotat i en tot cas, si es vol, se n’haurà de definir un de nou" i ha afegit que "caldrà definir un nou escenari de relació per actualitzar una voluntat convivencial respectuosa amb la llibertat i la identitat de cadascú".

En un article a La Vanguardia, expressa que "el professor Gregorio Peces-barba a Cadis va dir el que volia dir i el que creia que el públic que l’escoltava valoraria positivament. I el més significatiu és que aquestes paraules són absolutament incompatibles amb l’esperit del pacte constitucional i amb el consens que el va fer possible".

En aquest sentit afegeix que "en aquell moment, aquestes paraules no s’haurien pronunciat per qui les ha dit ara, atès que eren patrimoni de personatges contraris a tot allò que representava l’esperit de la Constitució de l’any 1978".

Per a Roca les paraules de Peces-Barba "reflecteixen un corrent d’opinió i una actitud política que fa temps que s’ha imposat en determinats ambients de la societat espanyola, manifestament contraris en aquest moment al que representa el desplegament autonòmic de l’estat".

L'advocat, per últim, diu que "fets diversos ho han posat de manifest; actituds prou conegudes han evidenciat, sense cap mena de rubor, el seu desig de recentralitzar Espanya i en aquesta línia la vocació de Catalunya els fa nosa. Fem nosa, semblaria la conclusió més adequada".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 Josep Ma., Terrassa, 02/11/2011 - 06:46

"Pacte Constitucional"?
Doncs en Roca s'hauria d'avergonyir com a català de ser un dels autors del pacte, puix les condicions varen condemnar Catalunya (ja s'ha vist després) i en canvi varen privilegiar Euskadi i Navarra tot i tenir una banda terrorista; això és "pactar"?

#18.1 L'OS DEL PIRINEU, EL CEL, 02/11/2011 - 23:52

Josep, el culpable va ser en Martin Toval, procer dels sociolistos de Catalunya que no va acceptar de cap manera el pacte fiscal a l'estatut de Sau. Curiós, molt curiós això de la memoria selectiva.

#17 Pere, Barcelona, 02/11/2011 - 03:08

Resumint :
http://www.youtube.com/watch?v=pLgCMyKdVpw

#16 Francesc, Barcelona, 01/11/2011 - 23:27

El sr Roca veu el problema, però no vol veure la solució. Es clar, des de la Vanguardia no fa gens d'estrany.... Per què no fa el cop de cap independentista com ha fet tanta gent de Convergència i Unió?

#15 Almogàver , La Sagrera , 01/11/2011 - 19:16

Passats 25 anys de 1875 el model de partits dinàstics era eixhaufrit, la monarquia la constitució i aquest sistèma fa 10 anys que està acabat, ha caducat. Haurem d'esperar encara vint anys per a veure l'arribada de la nova república?. Proclamem ja la independència i que sigui el que Déu vulgui

#14 Sergi, Badalona, 01/11/2011 - 16:26

Roca, ¿per què no dius en públic el mateix que expliques en privat, que durant l'elaboració de la constitució teníeu els militars a l'habitació del costat, i en Fraga els havia d'anar apropant els articles per tal que hi donessin el seu vist-i-plau o els modifiquessin al seu gust?

#14.1 Francesc, Barcelona, 01/11/2011 - 23:28

Molt bona, Sergi. És exactament això.