Publicitat
Política · 1 de Novembre de 2012. 19:45h.

Rodríguez Ibarra: "O rectifica el PSC o trenca el PSOE"

L'expresident d'Extremadura insta els socialistes catalans a rebutjar el dret a decidir

Rodríguez Ibarra: "O rectifica el PSC o trenca el PSOE"

Rodríguez Ibarra, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Junta d'Extremadura, el socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha plantejat que "o rectifica el PSC o trenca el PSOE", en relació al dret a decidir que defensa la formació liderada per Pere Navarro, en un article d'opinió al diari El País.

El dirigent del PSOE ha remarcat que "ara sí és absolutament necessari que es reuneixi el Comitè Federal del PSOE amb caràcter d'urgència per fer-li saber al PSC, i a tota Espanya, que no compti amb el PSOE si segueix propugnant el dret de Catalunya a l'autodeterminació. Aquí sí que se la juga Rubalcaba com a líder del PSOE perquè o rectifica el PSC o trenca amb ells el PSOE".

Ibarra ha insistit que "amb aquest programa només acontenten l'electorat nacionalista, que casualment és el que no els votarà. És que creu el PSC que els milers de ciutadans catalans, procedents de regions que van haver d'emigrar a Catalunya com a conseqüència de l'excessiu proteccionisme que el nacionalisme espanyol va atorgar a la burgesia catalana durant els segles XIX i XX, estan interessats a decidir si són espanyols o catalans?"

"Per a què vol Pere Navarro la capacitat de Catalunya per decidir? En una entrevista a TVE va respondre que per dir no a la independència. Per dir no a la independència de Catalunya, cal esperar un referèndum? No en té prou amb dir que dóna suport a la Constitució?", ha etzibat Rodríguez Ibarra.

El dirigent socialista també s'ha preguntat "què és una reforma federal de la Constitució?", en al·lusió a les pretensions del PSC. "Portem 30 anys escoltant la mateixa cantarella sense que ningú no ens hagi sabut dir què és això exactament", ha reblat. 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#14 Jon, Lleida, 02/11/2012 - 20:10

Si trenquen, el PSC guanyara un vot, el meu.

#12 Ernest, Tarragona, 02/11/2012 - 12:10

Pues sí, señor Ibarra; si despues de la manifestación del 11S no hay referendum, la imagen de España será la de un estado opresor, que no sólo no permite la libertad del pueblo catalán, sino que le niega el derecho preguntarse si quiere ser español.

#11 Patateta, Horta, 02/11/2012 - 11:01

Això de la fractura del PSOE és una gran comedia electoral. El PSOE no vol desgastar-se a Espanya davant el PP i va contra dret a decidir. El PSC el defensa per no perdre distancies amb CIU. Llastima que caldria recordar que el dret a decidir del PSC es per votar NO de braçet del PSOE i PP.

#10 Jdb, La Selva.GI, 02/11/2012 - 10:09

extraordinari partit dit d'esquerres, què en lloc de traballar per la dignitat i llibertat de les persones en exigir el dret democràtic de decidir, insta als seus adoctrinats en catapultar-los al absolutisme més servil cap els "barons" del socialisme.

#9 Alba, Barcelona, 02/11/2012 - 09:19

Ibarra és molt incult. El que ell anomena "proteccione" era una pràctica habitual als segles XIX i començaments del XX. Per començar també havia arancels a Espanya per evitar l'entrada de cereals estrangers i protegir els cereals castellans.