Política · 9 de Novembre de 2018. 11:45h.

Roger Torrent: "Prou!"

Ruben Wagensberg vincula Ciutadans amb el "feixisme" i Carrizosa el convida a parlar "fora d'aquest hemicicle"

El president del Parlament ha cridat a l'ordre els diputats Carlos Carrizosa (C's) i Ruben Wagensberg (ERC) durant el ple del Parlament d'aquest divendres. La disputa s'ha produït després que el parlamentari republicà afirmés que Ciutadans "està literalment més a prop del feixisme al moment que us manifesteu al costat de Vox".

"Els hi demanem que parin d'utilitzar termes com 'supremacistes' perquè la nostra rèplica podria ser parlar del grup feixista de Ciutadans. Podríem parlar del feixista del Carrizosa o de la feixista de l'Arrimadas. Seria exactament el mateix", ha exposat.

Aquesta intervenció li ha valgut el toc d'atenció del president del Parlament, Roger Torrent, que li ha recordat que "ahir es va faltar diputats i membres del Govern, i vaig dir que no ho tornaria a tolerar". "No ho consentiré a cap diputat, sigui de la bancada que sigui", ha afegit, i ha demanat a Wagensberg "que es retracti de les seves paraules i les retiri".

En finalitzar la seva intervenció i en passar pel costat de la bancada de Cs, ha intercanviat unes paraules amb Carrizosa, però no s'ha pogut escoltar que deien. El diputat sobiranista ha denunciat que "quan he passat per aquí, el senyor Carrizosa m’ha dit: 'Vete p’arriba, nos vemos fuera'. Li agrairia que digués aquí, a l’hemicicle, públicament, el que em vol dir fora, que m’ho digui aquí, públicament, en tot cas".

Aleshores ha tornat a intervenir Torrent, que ha donat "un primer avís" als dos diputats i els hi ha advertit que "els crido a l'ordre". "Prou!, ja he cridat a l'ordre als diputats Carrizosa i Wagensberg i ja saben quines són les conseqüències", ha reclamat.

Abans de la votació, Carrizosa ha demanat la paraula per "al·lusions" i li ha dit al diputat republicà que "quan vostè vulgui, parlem del que li sembli" i ha afegit que "crec que s'ha de tenir una mica més de respecte pels companys i, per tant, quan vulgui parlem de qüestions de respecte i polítiques fora d'aquest hemicicle".

La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha denunciat que "el que ha passat és molt i molt greu. Com que un diputat li diu a un altre que 'nos vemos en la calle', 'nos vemos fuera'. "Això ho hem sentit tots", ha afegit davant les queixes de la bancada de C's i ha demanat a Torrent que "prengui les mesures oportunes perquè això no es torni a repetir".

Torrent ha recordat que "he cridat a l'ordre als dos diputats i els he avisat", però ha subratllat que "no seguirem per aquest camí". "No m'agradaria fer més crides a l'ordre i acabar expulsant a ningú d'aquest hemicicle".

Carlos Carrizosa ha tornat a demanar la paraula per "negar categòricament que jo li hagi dit a aquest senyor que ens veiem al carrer". "Entre altres, coses mai m'atreviria a baixar al carrer, que són seves, per discutir res amb el senyor Wagensberg".

Finalment, el president del Parlament ha reiterat que "els dos diputats estan cridats a l'ordre i també faig la crida extensiva al conjunt de l'hemicicle" i ha lamentat que el Parlament "hi ha moments que sembla un pati d'escola". "Com a gestor d'aquest ple no tornaré a acceptar cap falta de respecte des del faristol ni des dels escons".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#28 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 10/11/2018 - 00:32

A que parte del BASTA se refiere Torrent?

#26 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/11/2018 - 00:14

"Ningu em convencera que es millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca"

o

"A America els negres tenen un Coeficient Intel.lectual inferior als blancs"

"Que Pensa Heribert Barrera". Enric Vila. Ed.Proa 2001

#24 Galba, Bcn, 09/11/2018 - 20:57

Torrent: Prou. A partir de ara no practicare gestos i miradetes devant del mirall abans de parlar ni m escoltaré mentres ho faig. Serà la repera, ja ho veureu.

#22 botifler1914, sINITACA, 09/11/2018 - 16:48

Un corral lleno de gallinas y sin casi gallos.

#22.1 opinador, Barcelona, 09/11/2018 - 17:11

gallinas, cerdos, burros, asnos, pollos, conejos,... en fin, la feria de las vanidades tamaño parlamento regional con mucha paja mental para rellenar los huecos que produce la falta de formación académica

el caso es que Cataluña lleva años sin gobierno y la degradación de la economía y la sociedad va a más

#21 Pepon , Barcelona, 09/11/2018 - 16:25

Así comienzan las guerras civiles