Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2015. 10:07h.

Romeva admet que no té “afinitat ideològica” amb Mas

“Si em pregunten si vull anar a la presó diré que no”

Romeva admet que no té “afinitat ideològica” amb Mas

Romeva, en una imatge d'arxiu

El cap de llista de Junts pel Si, Raül Romeva, en una entrevista a El Punt-Avui, admet que “si estic en això no és per afinitat ideològica, sinó perquè entenc que circumstancialment ens pot situar en un marc diferent perquè la confrontació ideològica pugui ser la d'un país normal i no la que tenim ara”.

Romeva, que insisteix que “no em veig de diputat en un context autonòmic”, remarca que “és absurd pensar que el fet que vagi en aquesta llista és perquè he assumit l'ideari del senyor Mas o, a l'inrevés, perquè ell ha assumit el meu. I Oriol Junqueras també té les seves idees. Aquesta llista té una missió estrictament instrumental”.

“El gran error és pretendre creure que gent que coincidim en això som afins ideològicament. No cal”, indica, a més de recordar que “en aquesta situació d'excepcionalitat és normal que ens posem d'acord opcions molt diferents per fer aquesta cosa concreta, la independència”.

L’exeurodiputat d’ICV adverteix igualment que “la resposta de l'Estat pot ser incalculable. No sé de què poden arribar a ser capaços. Ara bé, ningú no construeix una cosa tan especial sense assumir algun risc”. “Si em pregunten si vull anar a la presó, diré que no. Jo, d'èpica, poca. Però els que ens posem davant hem de ser conscients que això té algun risc personal. Sóc conscient del risc personal, però encara més conscient de l'oportunitat col·lectiva”, afegeix.

També considera que “si aquí democràticament una majoria diu que la independència és el futur, la UE haurà d'assimilar per la via democràtica aquesta situació. Això no vol dir que l'avali, sinó que l'acceptarà com un fet”.

“És comprensible que hi hagi persones que vulguin continuar sent espanyoles malgrat que Catalunya sigui independent. No només és possible, sinó que ens hem d'assegurar que pugui ser així. No hi ha cap necessitat que algú que no vol hagi de renunciar a la nacionalitat espanyola per poder ser català”, conclou.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#26 Dionís, Caldes de M., 28/07/2015 - 21:12

Això és perquè tu no hi eres al sopar de la Cerdanya amb Rosell, Cuní i uns quants empresaris mes.

#25 Romevas fans, La Bisbal, 28/07/2015 - 07:49

Però la pela es la pela, oi Romeva ???

#24 Objectiu comú, bcn, 27/07/2015 - 23:21

Som molts els que no som ideològicament afins a Mas i votarem la llista unitària. Gràcies per ser-hi, Raül. Es tracta de fer un país per a tots. Senzillament. El que passa és que això no agrada gens als unionistes, oi?

#24.1 Lluis, El Masnou, 29/07/2015 - 00:17

Jajajajajajajaja... feu una llista unitària i parles d'unionistes, és el que té que et marquin el discurs i vagis darrere com ramat.

#23 No és només Mas, bcn, 27/07/2015 - 23:13

Jo tampoc tinc afinitat ideològica amb Mas. I votaré la llista unitària. Justament perquè és unitària. I no només de Mas.

#22 Manolo Molino, Barcelona de Mar, 27/07/2015 - 21:41

Si alguien quiere un ejemplo perfecto de trepa, ya lo tiene se llama Romeva.