Publicitat
Política · 18 de Gener de 2016. 09:27h.

Romeva admet que "no tenim aliats"

El conseller d'Afers Exteriors diu que hi ha estats que "són hostils o expectants"

Romeva admet que "no tenim aliats"

Raül Romeva

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha explicat que “està previst que s’obirn delegacions” de la Generaliatat a l’exterior. “Nou estan quasi a punt i 17 més planificades”, ha afegit sense concretar en quins països s'obriran.

Romeva, en declaracions a Els matins de TV3, també ha reconegut que “des del punt de vista formal, els aliats els tenen els estats” i, en aquest sentit, ha indicat que “nosaltres com a no estat, no tenim aliats estatals”.

“Podem tenir simpaties -ha apuntat en diferents estats" i ha exposat que ”hi ha estats que ens veuen amb normalitat democràtica”, però ha admès que també n’hi ha que “són hostils o expectants”.

També ha dit “un cònsul europeu em va dir que seríem més creïbles si ho teníem tot preparat i a punt”. "No busquem la unilateralitat però no la descartem”m ha reblat recordant que “hem anat 17 veegades a demanar un referèndum”.

El titular d'Afers Exteriors ha manifestat que “no em preocupa la possible impugnació de la conselleria d'Exteriors” perquè “l’Estatut reconeix les atribucions de la conselleria d'Exteriors”. Finalment, ha assenyalat que “és important” que l’expresident Artur Mas “tingui un paper en l'agenda internacional”.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#50 Antonio, Sant Cugat, 19/01/2016 - 19:34

"Hemos conseguido negociando lo que no conseguimos en las urnas" (Artur Mas). Con esto esta todo dicho sobre el perfil democrático de todos estos

#49 xavi, bcn, 19/01/2016 - 19:15

Hostils o espectants?

T' has tornat a beure l enteniiment!! La única cosa que poden esperar els estats es que els no estats (quina manera de retorçar el llenguatge) es que no els hi donin la tabara

Pessats!!!!

#48 botifler1914, Barcelonia, 19/01/2016 - 10:59

Vuelve a la BBC y ya tendremos aliados.....

#47 Pepe, Alacant, 19/01/2016 - 09:46

Los apoyos externos sólo son viables cuando la opinión pública mundial percibe una gran y evidente injusticia, o cuando el que apoya, logra un enorme beneficio (no necesariamente económico) con el mismo. Ninguna de esas premisas coinciden con la situación catalana.

#46 pepe, andorra, 19/01/2016 - 02:39

se le olvida decir q son todo es un contubernio facha-españolista promovido por elementos de triste recuerdo y q si a ellos les envilece, a los separatas, les honra. Este tio es un cachondo aunque contando chistes, Eugenio sigue siendo el master del universo. A ver si aprendes pelut.