Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2015. 13:03h.

Romeva defensava el 2012 crear una alternativa a CiU

Durant un acte amb Carod-Rovira i Ernest Maragall

Romeva defensava el 2012 crear una alternativa a CiU

Captura de la notícia

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, defensava el 2012 construir una alternativa de futur que incideixi en el debat sobiranista i evitar que CiU es perpetués en el poder. Romeva, el 5 de novembre de 2012, va participar al costat Carod-Rovira i Ernest Maragall en un acte al Col·legi de Periodistes sota el lema 'Esquerra i país'.

En aquest acte, els tres van subratllar la necessitat d'unir forces entre l'esquerra per disputar a CiU la Generalitat i trencar amb la identificació entre "les aspiracions nacionals de Catalunya" amb la dreta nacionalista, tal i com recollia La Vanguardia.

El cap de llista de 'Junts pel sí' va reivindicar que la unió de les esquerres no consisteix en una suma indiscriminada de sigles, sinó en trobar "una confluència d'espais" que permeti ampliar la base de l'esquerra perquè esdevingui alternativa de govern a Catalunya.

Per la seva banda, Ernest Maragall -MES també participa de la llista unitària- va demanar "no deixem el país en mans de la dreta. No volem perdre el tren en què el país s'ha pujat. I no només volem anar com a passatgers, esperant a veure on ens porten, sinó que volem estar en la conducció ", ha intervingut Maragall.

Romeva, Carod i Maragall volien en què l'acte es convertís en "la llavor" de la construcció d'una alternativa d'esquerres que, en un futur proper, pogués ser majoritària a Catalunya i evitar que l'esquerra quedés relegada a la marginalitat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Oriol2, BCN, 22/07/2015 - 22:22

Hem de fer una llista de tots els que durant aquests últims anys han dit una cosa i després n'han feta una altra? De tots els projectes de llistes úniques, unitàries, transversals i alternatives que s'han quedat pel camí? Ja m'imagino que el Romeva no cau bé a l'e-notícies, però no us passeu tampoc.

#9 Pere Prats, Sants, 22/07/2015 - 10:52

Doncs mira, aconseguit, no solament CiU no s'ha perpetuat sinó que ha desaparegut.

#8 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 22/07/2015 - 00:04

És que una cosa no contradiu l´altre. Una cosa és que políticament tinguin diferències. L´altra és que en un procés per l´alliberament nacional hi siguem tots. I encara crec més en Maragall i en Romeva que en Carod que salta de partit a partit i perd tota la credibilitat.

#7 Oriol, Sant Cugat, 21/07/2015 - 14:54

No se llama evolucionar, se dice cambiar de chaqueta, vamos... de toda la vida

#6 magrab, Barcelona, 21/07/2015 - 14:14

"evitar que CiU es perpetués en el poder. "

¿Y qué? Ahora, CiU no existe. Sólo CDC está en a lista.

Creo que Romeva ha acertado de pleno. ¿Dónde está el problema?

enoticies, siempre negativo, nunca positivo ...