Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2019. 18:50h.

Romeva, el constitucionalista

“El dret d'autodeterminació no va contra la Constitució espanyola”

Romeva, el constitucionalista

Raül Romeva

L'exconseller d'Afers Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, ha assegurat que “el dret d'autodeterminació no va contra la Constitució espanyola” i ha defensat que les propostes independentistes són “perfectament compatibles” amb la Carta Magna. Així ho ha asseverat durant la seva declaració en el judici de l'1-O, on només ha contestat a les preguntes del seu advocat.

“La Constitució espanyola en cap dels seus articles prohibeix explícitament exercir el dret a l'autodeterminació. És qüestió de voluntat política exercir aquest dret”, ha reblat. L'extitular d'Exteriors ha considerat que “aquesta demanda és compatible amb aquest diàleg constitucional continuat”.

Romeva, d'altra banda, s'ha definit com “un demòcrata, repuboicà i europeista” que “circumstancialment estic independentista”. L'exconseller ha manifestat que és europeista perquè “defenso un projecte europeu basat en els drets i llibertats” i “en la no discriminació”. “Crec en una Europa basada en la igualtat, en la fraternitat, principis tots ells republicans. Per això jo sóc republicà”, ha reblat.

També ha qualificat de “paradoxa” que “aquells que avui defensem aquests valors, ens hi trobem a la banqueta dels acusats; i en canvi, aquells que amenacen de forma ostensible aquests valors, i aquesta Europa dels drets i les llibertats, s'asseuen avui en entre les acusacions”. “És un fet preocupant que hauria, si més no incomodar, no als independentistes, sinó als demòcrates”, ha conclòs Romeva.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Pan con tomate y jamón Ibérico, Amb el separatisme res a dialogar , 21/02/2019 - 00:18

"Romeva, d'altra banda, s'ha definit com un demòcrata, republicà i europeista”

¡Mentira...! tu eres un agente de la T.I.A. y te llamas Mortadelo... y tienes suerte de ser español y no "Checheno" porque tus amiguetes ex-soviéticos ya te habrían enviado a Siberia o liquidado con un paraguazo de plutonio de haber echo esto mismo allá...

#17 Montserrat, Barcelona, 20/02/2019 - 09:10

Aquests personatges només poden enganyar al ramat que els idolatra i que tenen segrestat a través dels arguments sentimentals i sense cap base racional. Deixar-los esbrebar es una bona tecnica dels professionals de la justicia, pero en el fons ells mateixos ajuden a que la sentencia sigui alliçonadora. Uns anyets entre reixes els farà humils.

#16 Marc, Lleida, 20/02/2019 - 08:44

El derecho de autodeterminación se reserva a las colonias y ha territorios en las que se dan unas circunstancias que no se dan en Catalunya. Por cierto me encanta que después de que la UE les haya dejado claro que no apoyarán su nacionalismo vuelvan a pensar que podrán entrar en la EFTA cuando carecen absolutamente de apoyos internacionales.

#15 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 20/02/2019 - 06:22

Mister ANACLETO es un cachondo.

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 20/02/2019 - 02:25

"324.cat @324.cat 27 oct.2017

La Viquipèdia ja recull Catalunya com a estat independent"


Lo de la ratafia ve de lluny..