Publicitat
Política · 2 de Març de 2015. 21:52h.

Romeva plega d’ICV ara que ja no és eurodiputat

Per no compartir el posicionament del partit respecte el debat independentista

Romeva plega d’ICV ara que ja no és eurodiputat

Una imatge d'arxiu de Raül Romeva al Parlament Europeu

L’exeurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva, ha anunciat aquest dilluns que deixa el partit perquè no comparteix el posicionament que ha aprovat ICV a la seva Convenció respecte la independència de Catalunya.

En un escrit al seu blog Romeva ha defensat la seva aposta perquè Catalunya “esdevingui un Estat”, apuntant que “fins ara he defensat aquest posicionament dins d’ICV”. “No ha estat senzill”, ha subratllat.

“No sempre he sabut fer-ho de la manera com algunes companyes i companys haurien volgut que ho fes, certament. No sempre he encertat els tons i els moments, probablement. Però sempre ho he fet des del respecte i la honestedat”, ha afegit.

En aquest sentit ha fet referència a la decisió aprovada a la Convenció d’ICV afirmant que “ha posat rumb cap a una Catalunya dins d’Espanya", assenyalant que “s’ha pres una decisió que respecto profundament, però que, tal i com he argumentat nombroses vegades, no comparteixo”.

"Senzillament no crec que sigui possible, i de fet a hores d'ara ni tan sols desitjable, una Catalunya sobirana dins d’una Espanya plurinacional", ha remarcat.

Per aquest motiu ha anunciat que abandona la formació ecosocialista per no compartir el projecte en clau nacional del partit que lideren Joan Herrera i Dolors Camats.

“No m’ha estat fàcil, doncs, prendre la decisió que he pres, però crec que, donades totes les circumstàncies esmentades, el més coherent i honest, és que doni per acabada la meva etapa de militància a ICV”, ha manifestat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 David, Barcelona, 03/03/2015 - 09:14

El d'aquest senyor (per no dir cobrador de l'Estat i la Unió Europea) no deixa de ser com a mínim curiós. Si tan independentista era des del principi, per què es va afiliar directament a Iniciativa i no a ERC? Ara que ja no cobra escalfant la cadira pública es va. Sense paraules

#7 David, Barcelona, 03/03/2015 - 09:11

El d'aquest senyor (per no dir cobrador de l'Estat i la Unió Europea) no deixa de ser com a mínim curiós. Si tan independentista era des del principi, per què es va afiliar directament a Iniciativa i no a ERC? Ara que ja no cobra escalfant la cadira pública es va. Sense paraules...

#6 Rai, Guinardó, 03/03/2015 - 00:46

Moltes GRÀCIES HERRERA, el teu FEDERELISME IMPOSSIBLE, PORTEM 300000000 ANYS intentat-ho, ens portarà a la REGIONALITAT com a poble! ,GRPACIES , MOLTES I MOLTES GRÀCIES!

#5 magrab, Barcelona, 02/03/2015 - 23:43

La insinuación en el titular que deja el partido por razones económicos es injusto. Él mismo dejó el escaño europeo, no quería seguir, no estaba cesado. e-noticies, habrá que ser un poco menos cínico.

#4 pere comes, bcn, 02/03/2015 - 23:42

hala a ERC que t'estan esperant. Deu siau