Política · 18 de Març de 2017. 10:11h.

Romeva surt malparat d'Skynews

El presentador li etziba que el que volen és un “neverendum”

Romeva surt malparat d'Skynews

Romeva, durant l'entrevista a Skynews

La Generalitat ha difós una entrevista del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, a la televisió britànica Skynews en la que va assegurar que “el problema que tenim és que les institucions espanyoles simplement ataquen la nostra democràtica i pacífica voluntat política”. El comunicat del Govern també denuncia que “rebem atacs a través de la judicialització de la política”, i contraposa aquesta actitud amb “la democràcia del Regne Unit” que “ha permès als escocesos debatre sobre el seu futur polític”.

En canvi, segons la versió del diari popular britànic 'Express', el periodista Adam Boulton -presentador del programa 'All out politics'- va “pressionar” Romeva preguntant-li si “es just celebrar un referèndum continu fins que un moviment aconsegueixi el resultat que vol”, en referència al fet que els independentistes escocesos han anunciat una segona consulta secessionista dos anys i mig després de la primera votació.

“La població escocesa va expressar la seva voluntat i tot el que ha passat és que la gent que volia la independència acaba de dir 'd'acord, celebrem una altra votació'. Passaria això a Catalunya si es perdés la primera ronda'”, va preguntar Boulton al conseller d'Afers Exteriors, alhora que va etzibar-li que allò que volen és un “neverendum”.

Romeva va respondre-li, segons el rotatiu britànic, que “Escòcia té dret a decidir un altre cop sobre la independència degut al Brexit”. “La situació ha canviat. Alguna cosa ha passat en el cas del Regne Unit i Escòcia. Una cosa importat, com és el vot del Brexit”, va contestar el titular d'Afers Exteriors de la Generalitat, alhora que va reiterar que “a Catalunya estem molt interessats en preguntar a la gent i respectar la seva voluntat”.

76 Comentaris

Publicitat
#38 Culerdo, Las Corts, 20/03/2017 - 10:05

Quiero la factura de lo que ha costado el avion y el hotel para llevar a esta tropa allí, que es MI dinero !!. Ya tardan.

#38.1 !!*!!, Bcn, 20/03/2017 - 13:42

I la pintura del Wert, creus que se l'ha pagat ell ? En altres paisos hi posen una foto i els hi surt més barat. Però a Espanya tot ho fan més bonic.

#37 luzbell, barcelona, 19/03/2017 - 13:03

cuanto ha costado el viaje de fin de semana, seguro que no ha ido solo, hay que pagar al loby que le ha conseguido la entrevista, los hoteles a los acompañantes, la comida y para decir que, si no existe lo que dice, me puede cuantificar la cantidad.

#37.1 !!*!!, Bcn, 19/03/2017 - 18:44

Ha costat molt menys que la pintura del rostre de Wert.

#37.2 pepe.----, andorra, 20/03/2017 - 11:43

amigo estrellado, los errores de los demas no justifican los propios y en todo caso, es labor de nosotros, los padres, el evitar q los niños sean desespañolizados en las escuelas separatas del odio a España. Claro q con los politicos de Madrid pegando puñaladas por la espalda a los españoles de la r

#37.3 !!*!!, Bcn, 20/03/2017 - 13:40

Ara ho entenc. Ells poden fer el que volen, però els catalans, sigueu bons minyons, he. De odi a Espanya, rès de rès. Odi a la caverna, si i molt.

#36 Galderic, Barcelona, 19/03/2017 - 12:32

Disculpeu qui surt malparada en l'entrevista és la pseudodemocràcia espanyola. Ho deixa molt més clar el presentador que en Romeva. Spain Neverdemocracy.

#35 Joel, Bcn, 19/03/2017 - 12:08

Doncs jo no veig que surti malparat, ans al contrari. Els televidents han pogut veure una cosa que cap televisió d'Espanya els informarà. Que es tracta d'una persona culta, demòcrata, civilitzada, i que diu coses assenyades.

#35.2 pepe.----, andorra, 20/03/2017 - 11:46

lo primero es q el tal romeva es un chaquetero o un infiltrado, q sea un pico de oro es normal, los buscan asi y despues, me parece q culto, democrata y civilizado son palabras de las q tu y yo no tenemos el mismo significado, pq si romeva es eso, yo soy el papa de roma.

#34 Neverexisting state, la galaxia Blackhole, 18/03/2017 - 21:50

És un "minister" d'un estat virtual en construcció per no se sap quan pero cobrant per adelantat.