Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2008. 19:35h.

Rosa Díez envia a Zapatero el manifest del castellà

Perquè "no parli sense saber"

Rosa Díez envia a Zapatero el manifest del castellà

Rosa Díez

La diputada d'Unió Progrés i Democràcia (UPD) en el Congrés, Rosa Díez, ha remès al president del Govern central, José Luís Rodríguez Zapatero, el manifest per una llengua comuna, amb una carta en la qual el convida a llegir-ho perquè no parli sobre aquest document "sense saber". En un comunicat sobre l'assumpte, Díez diu que va decidir enviar al cap de l'Executiu un exemplar del manifest després d'escoltar-li dir que "firmaria un manifest que defensés el castellà i la resta de les llengües".

Segons l'opinió de Díez, aquestes paraules denoten una "falta de rigor" de Zapatero provocada, probablement perquè "parla sense saber i no ha llegit el manifest". Afegeix que "si ho llegeix detingudament, és possible que trobi arguments per estar en contra del mateix; els nacionalistes ho estan, i qui no creïn en el bilingüisme també".

Díez confessa que no li sorprèn que Zapatero estigui en contra del manifest, ja que s'havia mostrat "contrari a reconèixer la discriminació que sofreixen milers de famílies espanyoles, que no poden elegir la llengua oficial a tota Espanya per educar els seus fills en determinades comunitats autònomes, o la [discriminació] que suporten milers d'espanyols per accedir a llocs de l'administració que requereixen per al seu normal desenvolupament el coneixement de la llengua cooficial".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 josefina fuidias recio, POLINYA, 12/11/2008 - 13:45

rosa diez heres la mejor estoy deseando que lleguen las proximas eleciones no te olvides de cataluña.

#23 Hug, Begur, 23/07/2008 - 11:11

En el fons, en Kopro es un bon bailet.

#22 Lluc, Ferreries, 23/07/2008 - 10:02

El que és segur es que al cotolengo en tenen, oi?? Koprovic

#21 Kropotkin, Vic, 23/07/2008 - 09:52

Se me va la olla!

#20 Hug, Begur, 23/07/2008 - 09:50

Koprotkin, no t´entenc gens. Perque no escrius en catalá? aixis t´entendrem tots. Salutacions botifler.