Publicitat
Política · 20 de Desembre de 2019. 11:34h.

Rosa Maria Sardà envia el Síndic "a la merda"

L'actriu veu "una història de racisme" a Catalunya

Rosa Maria Sardà envia el Síndic "a la merda"

L'actriu Rosa Maria Sardà, en una entrevista a El Confidencial, parla del seu llibre 'Un incident sense importància' i explica que "és un episodi sobre el racisme que hi ha a Catalunya. És una història de racisme. I és un racisme que segueix: aquests no són dels nostres i aquests no són d'aquí i aquests fora ...".

En aquest sentit, recorda les declaracions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que va afirmar que eren els pacients de la resta d'Espanya els que col·lapsaven la sanitat catalana. "Ara, un senyor diu que els retards en els hospitals són perquè ve gent de fora. I mira, dius: ves-te'n a la merda", expressa.

L'actriu assenyala que "amb el senyor Franco estava tot molt ben pensat per als seus propòsits. La gent que es va arruïnar a Andalusia venia cap a Catalunya i a ell li interessava que es barallessin entre ells perquè així no es regiraven contra ell. És de manual".

Igualment recorda que "aquest no és un problema entre Catalunya i Espanya sinó de Catalunya. És Catalunya la que està dividida. Jo no tinc res en contra de ningú de cap lloc. A qui no accepten és a mi perquè no sóc independentista. Però, vaja, la fractura on està és aquí".

"Jo he viscut amb gent que estava espantada perquè la postguerra va durar 40 anys. És que això era una dictadura. I ara quan es diu això d'el règim de l'78... És que és per dir, 'et donaré dues bufetades com t'enxampi ...'. Què sabeu el que és una dictadura! Però si podeu estar cremant coses, podeu acampar i fer numerets... perquè deuen haver sentit parlar de maig de l'68 i aquestes coses i diuen,' bah, no serem menys'. Perquè si no és que no ho entenc. Però què saben el que és una dictadura! Com poden dir 'feixista' amb aquesta facilitat?", es pregunta.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Manolito Goreiro, Torroella, 21/12/2019 - 02:50

Sigue luchando contra esa puñetera enfermedad, Rosa María. Te necesitamos.

#18 Tirant, Bcn, 20/12/2019 - 20:39

Gran artista, gran persona i valent com pocs en el seu gremi, ple de subvencionats, estòmacs agraïts i devots feligresos del separatisme racista.
Llarga vida a Rosa Mª Sardá!
Una afectuosa salutació.

#17 Decebut, bcn (tbn), 20/12/2019 - 20:00

En aquest cas sí que es podria, però amb raó: "Quanta dignitat!"

#16 Josep Pagès i Canaleta UN CATALÀ EMPRENYAT SINDIC ¿ LES RETALLADES EN SANITAT NO HAN FET MAL ?, EL DINDIC RARO NO DIU RES DE LES FORTES RETALLADES EN SANITAT FETES PER JXCAT DE QUIM TORRA , 20/12/2019 - 19:45

Roa Maria Sarda El Sindic de Greuges Rafael Ribo primer de tot Es un Carrec Public CADUCADO Ja tindria que estas FORA .El seu temps en aquesta feina se le a terminado Unaltra cosa lo que diu no es Veritat .LAS LLARGAS LISTAS DE ESPERA .Per Operar persones . EN Aquesta llista tenen a mi hijo no DIU RES de le Retallades ..

#15 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 20/12/2019 - 19:26

En la vanguardia, un médico español 30 años en GB. Hace 30 años el NHS ,era la joya de la corona, desde entonces falta de todo y ahora se culpa a Europa, en especial desde que empezò la tabarra Brexit. Les suena ? El Catsalut tiene el mismo riesgo, lo que se esconde deträs de la Llei Aragonés. Privatizar, que es concesionar. Sin inversiòn