Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2019. 11:57h.

Rovira admet dos anys després que el referèndum no tenia "legitimitat democràtica"

Malgrat les pressions a Puigdemont per declarar la independència a partir del resultat

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha reconegut que el referèndum de l'1-O del 2017 "no va tenir prou legitimitat", malgrat que ella mateixa va pressionar Puigdemont a Palau perquè declarés la DUI, quan aquest volia convocar eleccions, a partir dels resultats obtinguts. "L'1-O el vam construir perquè tingués tota la legitimitat democràtica, però ens va fallar moltes coses", ha reconegut en aquest sentit.

"Cal consensos estratègics en un marc de lleialtat, Esquerra no comprarà crides a falses unitats amb voluntat propagandística", ha advertit, malgrat considerar també que "és imprescindible recuperar la unitat que hi havia entre els independentistes i no fer-nos retrets".

"Com pot ser que el moviment independentista no tingui una proposta consensuada de cara a la Diada?" Si no defugim dels retrets, no som atractius", ha lamentat. "La resposta a la sentència del judici del procés ha de ser molt contundent, per la via institucional del país i per la mobilització popular", també ha considerat.

"No posem més pressió al govern de la Generalitat, la resposta a la sentència ha de ser de tot el marc institucional democràtic de Catalunya", ha afegit. Rovira, d'altra banda, s'ha felicitat perquè "he tingut reunions amb qui mai m'ho hauria pensat, em reservo dir amb qui, però a Europa em reben"

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#29 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 10/09/2019 - 19:20

Ni un sólo comentario secesionista? qué raro

#28 Julio Loras Zaera, Tortosa, 10/09/2019 - 17:43

A Europa et reben perquè són ben educats.

#27 Galba, Barcelona, 09/09/2019 - 23:08

"A Europa em reben..." Traduït vol dir: No us penseu pas que vaig fugir d'Espanya per covardia ni que a Suíssa no hi foto res, sino que vaig anar-hi, fent un gran sacrifici, per lluitar per la República, tant es aixi que treballo molt i em rep gent molt important.

Imbècil ella i imbècils tots els que es creuen a aquesta pandilla de bandarr

#26 Marti, Palafrugell, 09/09/2019 - 22:58

La histèrica aquesta va muntar un sidral de por (gemecs, plors, i desmais inclosos) a Palau i va ser qui va forçar a Puigdemont a fer la patotxada del referèndum. I ara, valenta com ningú, ens predica la bona nova desde Suiza. Perquè no se'n va a la merda senyora?

#24 Alien, Pluton, 09/09/2019 - 20:04

Ni per baixar-me les escombraries les contractaria jo. Quina xerrameca d'indocumentades.