Política · 8 d'Abril de 2014. 18:27h.

Rubalcaba creu que “no és tolerable dir ‘Espanya ens roba’”

El líder del PSOE recorda que tots els sistemes de finançament s’han aprovat amb els Governs de Catalunya

Rubalcaba creu que “no és tolerable dir ‘Espanya ens roba’”

Una imatge de Rubalcaba durant la seva intervenció al Congrés

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba, ha dit en la seva intervenció al debat del Congrés dels Diputats sobre la consulta que “es pot revisar el sistema de finançament cada 5 anys, però no és tolerable que a Catalunya es digui ‘Espanya ens roba’”.

Rubalcaba també ha fet referència als diversos models de finançament autonòmics acordats els últims anys a l'Estat espanyol i ha afirmat que tots els sistemes s’han aprovat amb el vistiplau dels Governs de torn a Catalunya.

El líder del PSOE ha expressat de nou el seu rebuig a la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya i ha apuntat que “Espanya sense Catalunya és una altra cosa. Espanya no és”, ha afegit.

En aquest línia, Rubalcaba ha assenyalat que “no estem d’acord amb el dret a l’autodeterminació, és la inestabilitat permanent per l’Estat, per això no figura en la Constitució de cap Estat”, ha sentenciat.

Rubalcaba ha plantejat la proposta del seu partit que passa per impulsar una reforma de la Constitució espanyola “perquè volem seguir vivint junts”, i ha apuntat que el PSOE proposa “una reforma que reculli les singularitats de Catalunya a la Constitució”, obrint així un “procés democràtic, legal, transparent, obert i representatiu”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 8, f, 10/04/2014 - 14:14

té tota la raó, la frase correcta hauria de ser "Ecscaña (i els Pujol) ens pillosquen".

#7 Claüc, Sabadell, 09/04/2014 - 08:20

A) una cosa és el finançament i l'altre l'absència d'inversions d'Espanya a Catalunya.
B) i fins i tot en finançament, el govern espanyol està en posició de força "o acceptes això o encara t'escanyo més".
Ara ell, cínic diu això, però Espanya ens roba.

#6 Alex, Girona, 08/04/2014 - 20:38

Espanya ens roba.

#5 Papaluna, Barcelona, 08/04/2014 - 19:56

Com sempre, hàbil i sobradament preparat, ha fet un discurs impecable. El paio és un primera espasa i els seus missatges són didàctics i intel·ligibles, encara que sapiguem de quin peu calça. Hagués hagut de ser el president durant l'època socialista, en lloc del inepte i traïdor Zapatero.

#4 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 08/04/2014 - 19:51

El que no es tolerable és que sigui veritat...