Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2012. 12:33h.

Rubalcaba obre ara la porta a reformar la Constitució

"Estem disposats a posar-nos d'acord en un model que avanci en l'estat autonòmic en direcció federal"

Rubalcaba obre ara la porta a reformar la Constitució

Rubalcaba, amb Navarro, a la Festa de la Rosa

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha mogut fitxa i per primera vegada, quan anteriorment s'havia oposat, s'ha mostrat disposat a modificar la Constitució. "No és immutable", ha dit.

"Els socialistes -ha expressat- estem disposats a posar-nos d'acord en un model que avanci en l'estat autonòmic en direcció federal", ha afirmat, i si després aquest model "no hi encaixa caldrà modificar la Constitució", ha afirmat.

Segons el líder dels socialistes espanyols, entre Catalunya i Espanya "s'ha anat creant una fractura" que "cal corregir políticament", i ha admès que probablement això "exigirà revisar algunes coses". "El que hauria de ser immutable és el consens constitucional, aquesta és la clau: que ens posem d'acord", ha recalcat Rubalcaba a la cadena Ser.

Per a Rubalcaba, el model federal "té mecanismes de cooperació més clars" entre els territoris i, a més, "s'hi respecten les singularitats de cada comunitat".

Finalment,  li ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que digui clarament si vol trencar amb Espanya. Per al cap de l'oposició, és "fonamental" saber-ho, ja que "no és el mateix asseure's a parlar amb algú que vol conviure amb tu que amb algú que se'n vol anar".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 24/09/2012 - 14:27

Por supuesto que la constitucion es reformable y es necesario reformarla pero en sentido exactamente contrario al que propone el PSO(e?)... por un lado establecer la secesión de Cataluña y por otro lodo eliminar el disparate autonómico que no hay mal que por bien no venga...

#1 Red baron, Viladecavalls, 24/09/2012 - 13:44

Em sona a : "...Voy a aprobar el estatuto que salga del parlament"