Publicitat
Política · 31 de Gener de 2011. 18:12h.

Rubalcaba pressiona Zapatero

Jáureguri va filtrar que el president no es presentarà per avançar la seva marxa

Rubalcaba pressiona Zapatero

Rubalcaba y Zapatero, en una imatge d'arxiu

Alfredo Pérez Rubalcaba vol que Zapatero anunciï el més aviat possible la seva decisió de no repetir com a candidat, i aquest desig és l'origen de la recent filtració periodística en el sentit que el president ja té decidit no presentar-se a les generals de 2012, i que el actual vicepresident sigui el seu substitut.

Fonts socialistes han explicat a e-notícies que la filtració provenia de l'entorn del ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, molt proper a Rubalcaba, i que aquest coneixia que aquesta filtració es produiria. "Així", segons aquestes fonts, "s'intentava forçar Zapatero a que faci pública la seva decisió".

Diversos barons autonòmics socialistes i alguns alcaldes, que consideren que el desgast de Zapatero els perjudicarà a les eleccions del 22 de maig, coincideixen amb Rubalcaba que seria més rendible, electoralment, que en aquesta data ja estigui clar que el proper candidat del PSOE serà el vicepresident.

L'entorn d'aquest, de la seva banda, opina que, per ser un candidat amb certes garanties, necessita "exercir com a tal candidat durant un cert temps", i creu que un excessiu retard de Zapatero en l'anunci de la seva decisió perjudica les expectatives de Rubalcaba.

Fins i tot, segons les mateixes fonts, l'entorn de Rubalcaba analitza l'opció que Zapatero renunciï a la presidència de l'Executiu espanyol perquè sigui investit el vicepresident, el que proporcionaria a aquest un important plataforma mediàtica fins a les eleccions generals.

Tanmateix, aquesta pressió del cercle proper a Rubalcaba no ha agradat ni a la direcció del partit ni a l'entorn de Zapatero. L'aparell del partit creu que la decisió sobre Rubalcaba encara no és definitiva, i els dirigents més propers al president consideren que aquest ha de ser el que decideixi els terminis.

En aquest context cal entendre les paraules de José Blanco, vicesecretari general i autèntic home fort del PSOE, a la convenció que aquest cap de setmana va celebrar el partit a Zaragoza, quan va dir, com a una advertència a Rubalcaba, que "no conec a un socialista millor al PSOE" que Zapatero.

Segons les mateixes fonts socialistes, "d'una banda, Blanco té les seves pròpies aspiracions", i a més, a la direcció del partit hi ha "dubtes" sobre Rubalcaba. De fet, l'actual vicepresident primer no és un dirigent amb un pes decisiu a l'aparell del PSOE.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 CASA MARCOS, Pals, 31/01/2011 - 20:55

Rubalcaba presiona a Zapatero y el jefe de servicio de personal de la Direccion de Servicios del Departamento de Salud se liquida su secretaria funcionaria de toda la vida y contrata una sociata para archivar y guardar bajo llave expedientes en la sala de reuniones. Vivir para ver!!!!