Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 11:42h.

¿Rubalcaba, successor?

El ministre de l'Interior esdevé el nou home fort del Govern en el tram final de la legislatura

¿Rubalcaba, successor?

El nuevo vicepresidente primero y ministro del Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en una imagen de archivo

El moviment més significatiu de la remodelació és la substitució de la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, per Alfredo Pérez Rubalcaba, que manté la cartera d'Interior i es converteix en el nou home fort del Govern de Zapatero.

Encara que va néixer a Cantàbria, ha desenvolupat tota la seva carrera a Madrid, sempre vinculat al PSOE, i ja va ser un home molt important a diversos governs de Felipe González, amb qui va ocupar les carteres d'Educació i Ciència i Presidència, que incloïa les relacions amb les Corts.

La seva figura política es va fer molt coneguda perquè va ser portaveu del Govern de González, un lloc des del qual va negar en diverses ocasions qualsevol vinculació de l'Executiu del PSOE amb els GAL.

Zapatero li va recuperar per dirigir la campanya electoral de 2004, i després de guanyar les eleccions el va designar per a un lloc clau: portaveu del grup socialista al Congrés. Dos anys després, el 2006, substitueix a José Antonio Alonso a Interior. Va seguir en la mateixa cartera després de les eleccions de 2008, que va guanyar el PSOE.

Després de la remodelació d'aquest 20 d'octubre, Rubalcaba es converteix en l'home fort de Zapatero, seguit de José Blanco, número dos del partit. De fet, tots dos figuren a les travesses sobre l'eventual successió de l'actual cap de l'executiu español.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 alemany stolberg, tortosa, 20/10/2010 - 19:30

perez rubalcaba igual a torquemada capo de la inquisici

#4 chals, mexico d.f., 20/10/2010 - 19:22

Inmens polític i home d'intel.ligència demostrable. No ho crec, però espero sigui el successor de Zapatero a la direcció del PSOE i proper candidat a la presidència del govern.

#3 Galeote, Chirona, 20/10/2010 - 17:05

¿Ponen a Rubalcaba de portavoz? ¿A quién estará pensando asesinar esta vez el PSOE?

#2 Bianor, Gantxetolàndia, 20/10/2010 - 12:43

Ay Pablo!Seguro que lo dices de buena fe!Pero recuerda.Los Dioses castigan a los hombres concediéndoles sus deseos.Yo deseo que se equivoquen pero la cabeza me dice que no.Saludos.

#1 Pablo, Castelldefels, 20/10/2010 - 12:31

Ojala sea Rubalcaba el sucesor. Sin ninguna duda el mejor político de España y el único que tiene posibilidades de reconducir la situación.