Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2020. 09:40h.

Rufián afirma que Ortega Smith és un "barroer"

"Que l'esquerra faci d'esquerra, és el millor antídot per frenar aquests feixismes"

El portaveu d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha qualificat Vox de "feixisme barroer" durant la sessió de control al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, on li ha demanat quines actuacions té previstes per "frenar l'auge del feixisme a l'Estat".

Rufián ha exposat que "hi ha tres tipus de feixisme: el que va assassinar Guillem Agulló, un altre barroer, el que tenim molt proper físicament que nega drets i que es grava amb subfusells en camps de tir -en referència a unes imatges de diputat Javier Ortega Smith- i un altre, que és el pitjor de tots, el de corbata i toga, que empara als altres dos".

"Que l'esquerra faci d'esquerra, és el millor antídot per frenar aquests feixismes" ha exposat el dirigent d'ERC al president espanyol, i li ha reclamat "una llei de memòria històrica que dignifiqui la memòria de milers de persones encara avui en cunetes".

Finalment, Gabriel Rufián ha demanat a Pedro Sánchez que "anul·li sentències de tribunals assassins, franquistes i feixistes i elimini un mausoleu feixista a la capital del regne, la Valle de los Caídos".

"Comenci per dues coses: retirar les medalles a un torturador com Billy el Niño i, molt important per al republicanisme català, dignifiquin la memòria de l'únic president, elegit democràticament, assassinat pel feixisme a Europa, Lluís Companys", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , E.R.C. TIENE D´ESQUERRES LO QUE YO DE RICO JA JA .E.R.C. D´ESQUERRES QUE ME PIXU ME MEO, 14/02/2020 - 20:39

E.R.C. Tiene D´ESQUERRE lo quel P.S.O.E. tiene de OBRERO , RES DE RES Nois SI E.R.C. al lado de C.I.U. y de JXCAT Tantos años nomes a fet politicas de dretes Y ABALADOS LES RETALLADES SOCIALS EN SANITAT I EDUCACIÓ . Fetes por sus socios C.I.U. =JXCAT . Abalado la Molta Corrupció de la Dreta corrupta catalana .

#11 Truquo, Gotham, 13/02/2020 - 15:51

Leshes. Tener que darle la razón a Rufián.

#10 Jordi Manresa, Barcelona, 12/02/2020 - 20:25

Ha hablado el fascista amigo de fascistas y terroristas como Valtonic o Otegui. El que defiende el proyecto imperialista y fascista de los Países Catalanes.El que defiende el mismo nacionalismo totalitario, xenófobo e imperialista de los nazis alemanes. Elqudefiende el exterminio lingüístico sistemático y genocidio cultural contra media cataluña

#9 Galba, Barcelona, 12/02/2020 - 13:26

De "barroers" en Rufian en sap un munt!

#8 pepe, andorra, 12/02/2020 - 12:40

si, bueno, tambien hitler fue elegido democraticamente, eso no significa nada, ademas q te haya fusilado una dictadura autoritaria, franco era fascista por oportunismo no por conviccion, como stalin cuando pacto con hitler el reparto de polonia, pero claro, pretender q alguien como rufian diga algo inteligente es como pretender un politico honrado.