Publicitat
Política · 16 d'Octubre de 2020. 14:59h.

Rufián compara Vox amb Alba Daurada

"És veritat que no arriben a ser una banda criminal, però no és per falta de ganes"

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, ha mantingut una disputa a Telecinco amb la diputada de Vox, Macarena Olona, després de comparar la formació amb Alba Daurada, partit polític grec d'ideologia neonazi la cúpula del qual va ser condemnada a 13 anys per la justícia per formar una banda criminal.

"PP i PSOE s'han repartit el poder judicial durant 40 anys, això és clar. Avui hi ha part de el poder judicial que li ha declarat la guerra al govern, això està clar també. A Grècia, el poder judicial condemna al feixisme, a l’extremadreta. Aquí, hi ha una part del poder judicial que és extrema dreta...".

“¿M’ha semblat entendre que has dit que has comparat a Alba Daurada amb Vox?", ha preguntat Ana Rosa Quintana al diputat d'ERC. "Alba Daurada és una organització criminal", ha recordat llavors Macarena Olona. "És veritat que no arriben a ser-ho, però no és per falta de ganes", ha afirmat Rufián.

La diputada de Vox ha retret a Rufián "discursos d'odi que tenen conseqüències molt concretes". Olona ha afirmat que per afirmacions com les de Rufián "he rebut amenaces de mort en xarxes socials".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#16 Luigi , Tabarnia, 18/10/2020 - 11:31

Para #8

persona : el Día de la Hispanidad lo inventó un catalán, Federico Rahola Tremols, que fundó la Casa de América en Barcelona en 1911 y ese año celebró el primer día de la Hispanidad el 12 de octubre.

#15 Luigi , Tabarnia, 18/10/2020 - 11:27

Para #8

persona Eginhard, secretario cronista de Carlomagno, se refiere repetidamente a la hispanidad de la futura Cataluña, con frases como: "Aquel mismo verano fue capturada Barcelona, ciudad de Hispania" También el cronista Fontanelle se refiere a "Barcinonae, urbem Hispaniae".

#14 Me parto, Barcelona , 18/10/2020 - 09:59

Pobre rufian si algun dia Vox llega al gobierno...

#13 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 17/10/2020 - 13:13

"Es verdad que no llegan a ser una banda criminal pero no es por falta de ganas"

Seguro que no refería a Convergencia? Ah, no, calla, que esos son socios de saqueo

#11 pepe, andorra, 17/10/2020 - 00:50

pues yo lo unico q se es q los de ERC han participado en al menos dos golpes de estado contra la libertad y la democracia en España, lo q pueda decir el nominillas este, por otra parte, no creo q le importa a alguien q tenga dos dedos de frente, aunque para reirse un rato, no esta mal.....