Política · 25 de Novembre de 2020. 09:01h.

Rufián desferma la guerra fiscal amb Madrid

El govern autonòmic replica que "és una vergonya"

Rufián desferma la guerra fiscal amb Madrid

ERC ha anunciat un "preacord" amb el Govern espanyol per donar suport als Pressupostos i el portaveu de la formació a Madrid, Gabriel Rufián, ha resumit en quatre èxits les cessions arrencades en la negociació.

El preacord estableix la "fi de l'control financer a la Generalitat existent des del 2015", la "pròrroga de la moratòria per a autònoms fins al març del al 2021", la "liquidació del deute en Beques des del 2005" i la "creació grup de treball per posar fi al dúmping fiscal a Madrid".

Aquest últim punt preveu crear un comitè bilateral per a l'estudi d'una "reforma fiscal total, justa i progressiva". I aquí s'inclou un grup de treball sobre l'impost més progressiu per a les grans fortunes i "acabar amb el dúmping fiscal de facto i amb el paradís fiscal muntat per la dreta a la Comunitat de Madrid".

La Comunitat de Madrid ja ha reaccionat a aquest acord i el conseller d'Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty, ha manifestat que "és una vergonya que un pacte entre socialistes i independentistes pretengui apujar els impostos obligatòriament als madrilenys".

"Si els socialistes i els independentistes pretenen eliminar les baixades d'impostos que hem fet a la Comunitat de Madrid, com successions o com a patrimoni, que sàpiguen que tindran davant, per descomptat a la Comunitat de Madrid, però sobretot tindran davant, directament, als madrilenys ", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#41 Tirant, Bcn, 26/11/2020 - 16:05

El que han de fer els altres és imitar Madrid i deixar de cobrar el "impost als morts", l'anomenat Impost de Successions, un abús, una injustícia, un atracament intolerable.

#40 Neferu, Barcelona, 26/11/2020 - 12:02

A ver cómo te enteras pedazo de Rufián. NO queremos que aumenten los impuestos en Madrid. Lo que queremos es que BAJEN en Catalunya, que somos la comunidad más cara de España y no por culpa de Madrid, sino por la Generalitat y el Ajuntament, que nos hacen pagar hasta por toser. Torra en plena pandemia ha vuelto a subir el Imp. de Sucesiones.

#39 Purria lazi, Mollerussa, 26/11/2020 - 11:03

Los del #novullpagar obligando a otros a pagar.
Los lazis son todo amor.

#38 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 25/11/2020 - 20:40

No us cebeu amb el Grabriel. Aquí el putaramonisme el va crear senyor Jordi Pujol i Soley. En el seu dia li van oferir el cupo basc i el patriarca va dir que no. Y claro, de aquellos polvos (de oro) estos lodos.

#37 Sarola, Castelldefels, 25/11/2020 - 19:58

El regim Nazi-Kumbayá de 1.980 , encapçalat per la famila Pujol-Ferrusola, s'ha nutrit dels impostos que hem pagat de més durant 40 anys els Catalans. ¡ Sou una colla de fills de puta !.