Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2020. 13:40h.

Rufián diu que no tenim Rei

Però tampoc República

Rufián diu que no tenim Rei

Les formacions independentistes han plantat Felip VI en la sessió solemne d'obertura de la catorzena legislatura espanyola, que ha presidit pel monarca Felip VI. "No tenim Rei", ha escrit el portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, al seu compte de Twitter on ha compartit el manifest "No tenim Rei: democràcia, llibertat, repúbliques" i imatge de la roda de premsa conjunta que han ofert.

Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP, juntament amb EH Bildu i el BNG, han exposat que el Rei "no ens representa" i diuen que "la societat catalana, basca i gallega rebutgen majoritàriament la figura d'una institució anacrònica hereva del franquisme que se sustenta en l'objectiu de mantenir i imposar la unitat d'Espanya i les seves lleis".

En el camí democràtic cap a la llibertat que aspirem, el Rei no és un interlocutor vàlid per a nosaltres", continua el manifest independentista, que assegura que Felip VI, "no té la legitimitat dels nostres pobles, ni li reconeixem cap funció política".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , GABRIEL RUFIAN ¿ POR QUE NO TE CALLAS ? SI TU NO ERES INDEPENDENTISTA ERES ESPAÑOL ANDALUZ DE SU, 04/02/2020 - 23:23

QUINA CASUALITAT , Gabriel Rufian diu ELS CATALANS NO TENIN REI , Deu dir aixo per queda be , per Guanyar VOTS . Depres de fer EL PACTE TRAÏDOR DE E.R.C. y P.S.O.E. y fer President de ESPAÑA al del 155 PEDRO SANCHES .Si aquel señor Español que dijo NO QUERIA SABER NADA RES AMB ELS INDEPENDENTISTES .Haora no debe poder domir .

#9 Jordi Manresa, Barcelona, 04/02/2020 - 00:13

La resta sí que ho tenim, entre altres coses per defensar-nos del teu totalitarisme i del de l'filoterrorista que tens al costat.
Resulta que el vam triar com a cap de l'estat en un referèndum.
No us agradaven tant els referèndums? doncs a ser demòcrates i a acceptar el resultat, amiguet.

#7 M, POLINYA, 03/02/2020 - 17:14

Aunque no quieran aceptarlo, tienen un rey estupendo, lo que quizás no tienen es el mínimo de inteligencia exigible para el puesto que ocupan.

#6 M Pilar, Barcelona, 03/02/2020 - 16:08

Y, quiénes son estos para arrogarse la representación de todos! Que les den!

#5 Galba, Barcelona, 03/02/2020 - 16:05

Una manera com una altre de fer veure que es marca paquet quan no es te amb què.