Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2015. 09:00h.

Rufián es declara 'perico'

El candidat d'ERC defensa barrejar "política i esport"

Rufián es declara 'perico'

Rufián, en un partit de l'Espanyol (foto: @PerikosIndepes)

El candidat d'ERC, Gabriel Rufián, en una entrevista a Mundo Deportivo, es declara seguidor del RCD Espanyol. "Jo, perico", respon el també membre de Súmate preguntat sobre la qüestió, a més d'afegir que ell sempre va "amb el més feble". En aquest sentit destaca que "l'Espanyol de Tamudo i De la Peña jugava molt bé".

Rufián admet que el càntabre era el seu ídol futbolístic i recorda que "era un jugador de videojoc. Era tan bo que els davanters de vegades es quedaven aturats de les passades que feia. I quan va jugar al Barça, el que feia amb aquell Ronaldo que mai més s'ha tornat a veure".

No obstant això, deixa clar que no és anticuler: "Sóc anti-res. M'agradava molt com jugava el Barça de Cruyff, m'agrada també com juguen ara. Però sobretot crec que va canviar una mica la concepció del futbol la irrupció de Guardiola".

D'altra banda, lamenta que "tots els que ens acusen de barrejar política i esport tenen una Copa dita del Rei, que lliura un rei que no ha votat ningú. Potser això és molt més polític que no onejar una bandera determinada. Al final l'esport forma part de la vida".

"El que és bonic i bell és que cadascú es manifesti com vulgui i porti la bandera que prefereixi, amb respecte i tolerància. Aquells que, repeteixo, ens acusen d'utilitzar l'esport són els que més el polititzen a través de segons quins trofeus. Que milers de persones xiulin un himne i que ningú es pregunti per què doncs és dramàtic", indica.

Sobre la sanció per exhibir estelades, Rufián considera que "és dramàtic que hi hagi gent que onegi una bandera preconstitucional i no passi res. En canvi hi ha gent que oneja una bandera que representa uns valors plenament democràtics, perquè aquí la gent l'únic que defensa és poder votar i guanyar un país en unes urnes, i que per això se li sancioni".

"Al final mereix una reflexió per part d'un munt de gent. Parlem de dues coses que simbolitzen dues ideologies totalment oposades. Una és condemnable i l'altra és democràcia pura", conclou.

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#39 Santiago, Madrid, 12/12/2015 - 16:34


Creo que ya lo entiendo:

¿ Cual es la forma mas rápida de llegar a ganar mas de 60.000 euros al año en Cataluña ?

#38 catalans, bcn, 12/12/2015 - 11:30

Hi han que aqui deixen alguna perla de comentari que els situen molt per sobre intelectualment de la resta a espanya, es plasma en l'amplia varietat d'insults i improperis escupits sobretot per mig-besties que sense pensar molt deixen anar el primer que els passa pel cap. Així es demostra el nivell.

#37 Tor, Bcn, 12/12/2015 - 09:01

Este tío se lo ha de hacer mirar !

#36 Prudenci, Sabadell, 11/12/2015 - 23:31

Supongo que tambien se declarará tonto del ku - lo

#35 a, girona, 11/12/2015 - 20:09

Aquest polític és tan fals que segur que és del REAL MADRID (ser del R Madrid no és dolent)

#35.1 jordi, barcelona, 12/12/2015 - 09:59

Però Ser del Real Madrid B de Catalunya no és bo