Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2016. 11:01h.

Rufián fa la pilota a la Cope

El diputat d’ERC afirma a la cadena dels bisbes que “em sento espanyol” i “m’agrada Espanya”

Rufián fa la pilota a la Cope

Rufián

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, en una entrevista a El partidazo de la Cope, ha reconegut que "em sento espanyol", a més de reconèixer que "per descomptat que vaig celebrar el gol d'Iniesta". "M'agrada Espanya, és clar. Com no m’ha d’agradar el país, en aquest cas l'Estat espanyol?", ha expressat.

Rufián ha elogiat el programa de la Cope i ha deixat clar que "sóc fan, fa 15 anys que us escolto". "Per descomptat que vaig celebrar el gol d'Iniesta al Mundial. Tots els que els hi agrada el futbol van gaudir un munt amb aquest equip. Volia que guanyés Espanya", ha remarcat.

També ha explicat que "no volem separar-nos de ningú, volem conviure com fins ara però de manera diferent". "Hi ha gent que va a mítings independentistes amb la samarreta d'Espanya. No som anti res", ha assegurat. "Em sento espanyol, igual que em sento català i que em sento europeu", ha resumit.

El periodista Paco González ha preguntat al dirigent d'ERC si "ser independentista i de l'Espanyol no és com ser ateu i anar a missa? Espanyol, és que mira que hi ha noms a Catalunya... ". "Compte amb això", li ha advertit a González el també periodista Tomás Guasch, aficionat periquito i que era present en l'entrevista.

"Si hem d'adequar la nostra ideologia al nom del nostre equip anem malament. Jo ho he viscut. Hi ha afició perica que és molt, molt, molt independentista i conviuen amb gent que porta la bandera d'Espanya. No he tingut cap tipus de problema a l'estadi", ha dit Rufián.

"Sóc de l'Espanyol, però no sóc culer ni antimadridista. El fàcil és ser culer o merengue. Jo vaig decidir que havia de ser periquito. Quan juguen Barça i Madrid vaig amb el que millor jugui. L’Espanyol és un equip oprimit i pobre. Estic en contra de qualsevol tipus d'opressió i de pobresa. Sóc molt de 'Tamudiós' i de De la Peña, que és el millor jugador de la història", ha afirmat, a més de considerar "una llegenda urbana dir que per ser de l'Espanyol has de ser promadridista".

"El Mònaco juga a la lliga francesa així que crec que Barcelona i Espanyol haurien de jugar a la lliga espanyola. Això és una cosa que està superada, algú creu que la Lliga deixaria sortir al Barcelona o l'Espanyol? Per als dirigents de la Lliga espanyola la ideologia és el pragmatisme, i imperarà l'status quo actual", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#34 JC, Barcelona, 10/11/2016 - 15:47

Obviamente, si Cataluña se independizara dejaría de jugar la liga española y mientras ésta seguiría siendo una liga muy potente, con nuevas rivalidades y nuevo reparto económico, el Barça pasaría a ser un equipo de tercer nivel.

#33 JC, Barcelona, 10/11/2016 - 15:40

No quiero separarme, dice, sino convivir de otra manera. Me parece bien. Lo que ocurre es que en España, el marco de convivencia lo decidimos entre todos, vivas en Murcia o en Barcelona, seas gallego o asturiano. Y no hay nada más democrático que eso.

#32 Vicnet, Barcelona, 10/11/2016 - 08:05

Gran Rufian. Una manera inteligent de aconseguir els vots del cinturó que ens falten per ser lliures. Ets un crack. Visca Catalunya lliure.

#32.1 Pivo, Benavente, 10/11/2016 - 23:11

Hombre, pero entonces no es una forma honesta de actuar. Me parece una contradicción.

#31 Pere, Girona,Spain, 09/11/2016 - 21:50

No, si al final estarà de moda ser Franquista.

Al temps.

#30 galba, bcn, 09/11/2016 - 19:09

La elecció de Rufian com a portaveu de ERC desacredita totalment a Junqueras com a lider. Qui es pot fiar d'un senyor que tria a cinics i analfabets per llocs de responsabilitat? De debó que no tenia a ningú millor per triar? Si es aixi, pobre ERC!

#30.1 Vicnet, Barcelona, 10/11/2016 - 07:50

Amb aquest plantejament mai aconseguir em l'independència. Obrat al món. Tens una mentalitat molt limitada