Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2018. 12:26h.

Rufián no pot amb Aznar

L'expresident espanyol li recorda que "no s'entra en les millors pàgines del parlamentarisme mitjançant el histrionisme"

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián, i l'expresident espanyol José María Aznar han protagonitzat un tens cara a cara durant la comissió del Congrés dels Diputats per parlar de la caixa B del Partit Popular. Rufián, que lluïa una samarreta amb la cara del càmera de Telecinco José Couso, ha començat la seva intervenció fent referència als dirigents polítics presos i li ha demanat si té "vergonya" després de liderar un partit condemnat per corrupció i d'haver condemnat "a mort" milers de persones a l'Iraq.

Aznar li ha contestat que "com porta 18 anys menys que jo al Congrés em permetrà el consell que no crec que es passi a la història del parlamentarisme per la via de l'histrionisme". "Jo sé a què ha vingut vostè aquí. Suposo que no ha vingut a descobrir la veritat i no crec que vingui amb molt entusiasme a unes institucions que pertanyen a un règim que volen destruir", ha afegit.

"Vostè -ha continuat- és el representant d'un partit colpista que vol destruir l'ordre constitucional, que vol acabar amb aquestes càmeres, que vol acabar amb el sistema de llibertats a Espanya i que a més té als seus representants a presó acusats de rebel·lió, sedició, enfrontament a l'autoritat i violència". "Per ser el representant d'un partit colpista que vol trencar l'ordre constitucional, ha començat vostè provocant d'una manera molt gran", li ha recriminat José María Aznar.

Sobre això, el republicà li ha retret que la seva formació està fundada per ministres franquistes, i per tant també "colpistes", i Aznar ha continuat insistint en acusar-lo de voler "donar un cop" i li ha demanat "que no ho facin" perquè el règim de la Transició "és el que els permet ser aquí".

D'altra banda, el portaveu d'Esquerra li ha recordat la llista de convidats a la boda de la seva filla, i ha dit que "més que un casament semblava un càrtel". Aznar no ha entrat al joc i ha defensat que el seu gendre Alejandro Agag és "un empresari d'èxit" del qual ell se'n sent "orgullós".

"Què em diu d'aquest acudit que deia que del casament de la seva filla només faltaven per ser condemnats els cambrers?", ha insistit Rufián a Aznar, que ha deixat clar que "jo no he vingut aquí a escoltar frases tavernàries ni a comentar titulars tavernaris de cap mitjà de comunicació".

Gabriel Rufián li ha mostrat una fotografia del seu primer govern, amb tots els ministres imputats, condemnats o assenyalats per "enormes casos de corrupció": "Vostè era el padrí d'aquest càrtel". Aznar ha considerat que va ser "un govern molt bo" i que està "encantat", a més, ha etzibat al dirigent republicà que ERC té un "conseller de governació condemnat per contraban de tabac", en referència a Jordi Ausàs.

Dels 71 nomenaments ministerials que va fer Aznar, ha dit, "només un" ha sigut condemnat en sentència ferma per corrupció, en referència a Rodrigo Rato, i ha lamentat que "la presumpció d'innocència s'està convertint en presumpció de culpabilitat". El president de la comissió, Pere Quevedo de Nova Canàries, ha hagut de cridar a la moderació en diverses ocasions, interrompent la compareixença.

El representant d'ERC a la comissió també li ha preguntat per les sigles 'JM' presents als papers de Bárcenas, però Aznar ha negat que sigui ell i ha manifestat que "no tinc notícia, no sé res d'aquests papers ni tinc res a veure amb aquestes sigles".

Finalment,Gabriel Rufián ha exposat que vol veure José María Aznar assegut en un tribunal de drets humans, i aquest li ha replicat que "no s'entra en les millors pàgines del parlamentarisme mitjançant l'histrionisme". "No segueixi per aquest camí perquè no li anirà bé", li ha insistit.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#36 Alejandro, Barcelona, 19/09/2018 - 12:08

Yo tampoco puedo con Aznar y su PP pero también es cierto, Rufián que, un interrogatorio no puede basarse en el histrionismo, la mala educación y el teatro. Mal que nos pese y debido a la poca altura y poca preparación de Iglesias y Ud, Aznar se las dio con honda, lo llevaba tan preparado que los dejó en un soberbio ridículo.

#36.1 Jordi BR, L'H, 19/09/2018 - 17:41

Alejandro, lo único que trajo preparado fueron insultos, sin dar ninguna explicación ni pedir perdón. Aznar quedó como un demente

#35 K3nny, Bcn, 19/09/2018 - 10:52

Aznar : 1 / Hobbits : 0

#34 Lo Capita Collons, Teia, 19/09/2018 - 09:57

Pensar que un IMBECIL como Rufian puede utilizar este tono chulesco, tabernario y macarra sin consecuencias es terrible para la convivencia.

#33 Juan, Sabadell, 19/09/2018 - 08:53

¿Pere Quevedo de Nova Canarias? Desde ahora a ERC la podemos llamar Izquierda Republicana de Cataluña y a Roger Torrent Rogelio Torrente,¡que bonito nombre!, por aquello de la reciprocidad.

#32 Una de tantos, Barcelona, 18/09/2018 - 23:32

#31

espero que esta vez no me censuren el comentario... sólo decir que es tan fácil destacar delante del pobre Rufián. Qué lastimita me ha dado esta mañana... qué repaso le ha dado Aznar que no es el santo de mi devoción, pero repito, le ha sido tan fácil...????????????

#32.1 Alejandro, Barcelona, 19/09/2018 - 12:12

Una, es muy cierto lo que dices, todos lo vimos. La poca preparación , histrionismo y las ganas de sobresalir de Iglesias y Rufián, se lo pusieron en bandeja al mentirosa y falso Aznar.