Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2018. 20:54h.

Rufián tracta de feixistes la meitat dels catalanes

El portaveu d'ERC afirma que ser "independentista i republicà" és ser antifeixista

Rufián tracta de feixistes la meitat dels catalanes

Gabriel Rufián

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que per ser antifeixista cal ser “independentista i republicà”. Així ho ha manifestat aquest dijous en un acte celebrat a Mataró, on ha afirmat -en referència a Vox- que “dir la veritat és dir-li a Abascal que ens tindrà davant seu perquè ser independentista i republicà és ser antifeixista”.

Rufián s'ha referit al 40è aniversari de la Constitució per assegurar que “aquells que estan celebrant els 40 anys de la farsa de la Constitució i l'article 155 són uns cínics i uns carcellers”. A l'acte 'Ciutats republicanes, ciutats de progrés', també ha participat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, qui ha llegit una carta d'Oriol Junqueras.

“Si volem guanyar, si aspirem a una victòria absoluta de país, hem de representar al conjunt del nostre país, sumar i sumar, i això exigeix seduir i convèncer, perseverar”, diu la missiva del president de la formació. En aquest sentit, Vilalta ha afegit que “hem de ser a tot arreu, a cada plaça, a cada barri, al costat de la seva gent, fent polítiques que garanteixin la cohesió del nostre poble”.

Per la seva banda, la diputada al Parlament Najat Driouech ha recordat l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per subratllar que “una de les coses que demana la Carme i que reivindica és que el canvi és possible”.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#35 Antoni Serrano, Barcelona, 07/12/2018 - 18:29

El subjecte que ha escrit el titular tergiversa el contingut. Com que se suposa que és periodista no es pot excusar en falta d'intel·ligència. És mala llet i defecte deontològic.

#35.1 M. Pilar, Barcelona, 07/12/2018 - 19:41

Molt em sembla que ele periodista no tergiversa res. En Rufián diu: o se és independentista o republicà o se es feixista, tot i que la seva diatriba vagi contra Vox, és el seu argument fonamental.

#34 Julio Loras Zaera, Tortosa, 07/12/2018 - 16:45

Per esta regla de tres, els austrofeixistes de Dollfuss, que s'oposaven a l'annexió d'Àustria a l'Alemaya nazim eren antifeixistes.

#33 Narcis, cam-palet, 07/12/2018 - 16:21

El Rufian, como su nombre significa, consultar en diccionari y vean el resultado," vil y analfabeto" y ERC le puso en sus listas para insulta y decir rufianadas;si el pobre no sabe ni como se llama la peninsula en que vive.

#32 Sergi, Barcelona, 07/12/2018 - 11:57

Catalunya en caida libre, hace unos años el representante en Madrid era Miquel Roca Junyent ahora es este sujeto.

#31 Boncios, Barcelona , 07/12/2018 - 11:50

Y yo me pregunto como se llega periodísticamente a un titular tan manipulado y mentiroso.
¿Cómo de un "ser independentista i republicà es ser antifeixista" se puede pasar a un "per ser antifeixista cal ser “independentista i republicà”, y de ahí a un "Rufián diu feixista a la meitat de Catalunya"?
Quien lo quiera entender, que lo entie